Societat

Detingudes 27 persones d'una xarxa que documentava falses parelles de fet 

Els interessats abonaven fins a 4.000 euros a la trama pels documents falsificats

L'organització captava persones en condicions econòmiques precàries a qui pagaven fins a 1.000 euros per prestar-se al frau

La policia ha desmantellat a Barcelona una trama que havia concertat 35 parelles de fet fraudulentes perquè immigrants en situació irregular poguessin regularitzar la seva situació, en una operació en la qual 27 persones, entre elles el cervell de la banda, han estat detingudes i 21 més, imputades. 

Els detinguts falsificaven els documents necessaris perquè ciutadans estrangers en situació administrativa irregular poguessin sol·licitar el Permís de Residència de Familiar Comunitari de la Unió Europea, després d'haver-se registrat de forma fraudulenta en el Registre de Parelles Estables de l'Ajuntament de la Ciutat Comtal. 

Segons ha informat la policia, els interessats abonaven fins a 4.000 euros a la trama pels documents falsificats.  L'organització captava espanyols en condicions econòmiques precàries, amb problemes de delinqüència o de drogoaddicció, a qui pagaven fins a 1.000 euros per prestar-se al frau. 

També ha assenyalat que el benefici econòmic obtingut per aquest grup organitzat en els últims quatre anys s'estima en uns 100.000 euros. 

La investigació es va iniciar en localitzar-se un pis a Barcelona en el qual estava empadronada una ciutadana espanyola resident a Sabadell (Vallès Occidental), que tenia antecedents respecte a matrimonis de conveniència i parelles de fet simulades. 

A l'habitatge, de 25 metres quadrats, hi figuraven empadronades vint persones que, després de donar-se d'alta al domicili, sol·licitaven de manera immediata la inscripció en el Registre Municipal de Parelles Estables de l'Ajuntament de Barcelona, per a la qual cosa comptaven amb la connivència d'un ciutadà espanyol que es prestava al frau. 

La policia va poder comprovar, després de diverses gestions portades a terme amb diferents organismes, que l'objectiu final de la trama era posar a disposició de ciutadans estrangers en situació irregular documents falsos per simular empadronament i convivència, i aconseguir d'aquesta manera el Permís de Residència de Familiar Comunitari de la Unió Europea. 

En la investigació es van arribar a detectar fins a 3 pisos a Barcelona vinculats a aquest grup organitzat, en els quals, en total, s'haurien empadronat unes 60 persones i s'haurien concertat 21 falses parelles. 

A més, es va poder constatar que la trama va utilitzar documentació falsificada de terceres persones per contractar la hipoteca d'un dels pisos, i que un altre d'ells va resultar que no existia. La trama tenia també ramificacions a Madrid, on hauria aconseguit concertar 14 parelles fraudulentes més a 3 pisos diferents de la capital. 

Els detinguts, als qui s'imputen, presumptament, delictes contra els drets dels ciutadans estrangers i falsedat documental, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial corresponent, que va decretar la llibertat amb càrrecs per a tots ells en espera de judici.

L'operació ha estat desenvolupada per agents de la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Sabadell (Vallès Occidental), en col·laboració amb el la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà