Societat

Turisme

Turisme sobre rodes

Vehicles com ara la bicicleta, els patinets elèctrics o el ‘segway' donen la possibilitat als seus usuaris d'anar més lluny i descobrir nous punts de la ciutat que caminant serien impossibles

Tot tipus de persones utilitzen aquests vehicles, des de famílies a grups d'amics o d'empresa

A l'estiu, els clients deGoCar solen ser famílies i la resta de l'any, treballadors d'empreses
La bicicleta clàssicasegueix sent el mitjà de transport més demanat per fer turisme

Sobre dos, tres o quatre rodes, qualsevol vehicle és bo per fer turisme per Barcelona. I és que com es pot veure al passeig de la Barceloneta o al centre històric de la ciutat, cada cop s'ha posat més de moda visitar la capital catalana amb transports com ara bicicletes, patinets elèctrics, motocicletes, segways o inclús rickshaw.

Ester Aguilera, responsable d'organització i comercialització en línia de BCN Shop, que pertany a l'oficial Barcelona Turisme, exposa a aquest diari que, tot i que la demanda de segways va en augment, la majoria de clients segueixen apostant per la bicicleta clàssica.

Precisament, aquest ha estat el transport escollit per la Katia, una jove berlinesa que ha vingut per primer cop a la ciutat amb una amiga. “La bicicleta em dóna llibertat, puc anar on vull”, ressalta Katia.

Per la seva part, la Gabi, coordinadora de l'empresa de lloguer de bicicletes Barcelona by Bike,relata que, normalment, les persones que opten per aquest tipus de circuit són gent que “té pocs dies per veure la ciutat i d'aquesta manera la poden visitar més ràpid”. Aquesta companyia ofereix tot tipus de circuits per Barcelona, ja sigui en grups oberts, privats o, fins i tot, personalitzats. La Gabi ressalta que el tipus de client que té és molt variat i de tot tipus, ja que pot anar des de famílies a amics o grups d'empresa.

En aquesta idea també coincideix Aguilera, de BCN Shop, una plataforma en línia que, entre altres serveis, posa en contacte els turistes amb les empreses d'aquest sector. Aguilera detalla que el perfil de client que utilitza aquests tipus de transport és molt variat i va des de grups d'amics a famílies.

La Barceloneta, concretament, és un reflex d'això. Aquí es poden veure pares amb els seus fills amb segway, parelles de totes les edats pedalejant bicicletes o grups d'amics sobre patins.

Un ciutadà noruec està amb els seus tres fills a punt de llogar un patinet elèctric. Diu que amb aquest transport poden arribar més lluny. “Ahir, ja vam veure una mica la platja, però volem anar a platges que estan més enllà”, destaca, mentre fa un fotografia amb el mòbil als tres nens, cada un sobre el seu patinet.

Per la seva banda, Ana La Vega, del departament de màrqueting i vendes de GoCar, assegura que, segons els mesos de l'any, tenen públics diferents. “Ara a l'estiu, tenim més amics i famílies, mentre que la resta de l'any, hi ha més grups d'empreses, que és quan hi són els treballadors”, precisa. També subratlla que tenen gent de tot el món, com poden ser nord-americans, llatinoamericans, àrabs i asiàtics i, generalment, són persones entre 25 i 35 anys. Tot i així, argumenta, que és una activitat que es pot fer amb tota la família, ja que l'acompanyant del conductor pot ser també “el nen o l'avi”.

GoCar és un nou sistema que s'ha posat de moda per fer turisme per Barcelona, però que ja fa set anys que és a la ciutat. De fet, també és en altres llocs com ara Madrid, Lisboa, San Diego i San Francisco. Consisteix en un petit vehicle descapotable de color groc que inclou una audioguia amb GPS que explica la història i les curiositats dels principals punts turístics de la ciutat. Normalment, aquests recorreguts es fan en dues hores i mitja, precisa La Vega.

El turisme aposta per la innovació

Per Aguilera, de BCN Shop, més enllà de l'àmplia gamma turística sobre rodes que hi ha a Barcelona, també destaca la varietat d'oferta en el tipus de circuits. “La gent es reinventa i ofereix coses noves”, assegura Aguilera, i hi afegeix: “Hi ha circuits molt ben pensants, amb grups reduïts, recorreguts diferents i oferint novetats.”

Argumenta que, precisament, tota aquesta innovació en el turisme, encaixa amb la demanda dels visitants, que busquen noves formes de descobrir a la ciutat.

Queixes veïnals
El turisme sobre rodes ha aixecat algunes veus crítiques entre els veïns, que asseguren que envaeixen la calçada o les vies. Des de l'Ajuntament alerten que els usuaris d'aquests vehicles han de transitar pels llocs autoritzats. “La pràctica d'aquestes activitats a l'espai públic està sotmesa al principi general de respecte per la seguretat i tranquil·litat [...] per evitar posar en perill o risc la integritat física dels usuaris de l'espai públic i la integritat dels béns, serveis o instal·lacions, tant públics com privats”, diuen fonts municipals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia