Societat

La UdG escala 35 llocs en el rànquing d'universitats

La institució se situa en la posició 673 en la classificació mundial del Center for World University Rankings (CWUR), i l'any passat ocupava la 709

És la dotzena pel que fa a articles publicats

La Universitat de Girona (UdG) se situa en la posició 673 en la classificació mundial que ha elaborat el Center for World University Rankings (CWUR), i l'any passat ocupava la 709. Una dada representativa, perquè vol dir que ha escalat 35 posicions amb relació al 2014. Aquesta dada rellevant s'afegeix al treball de l'Observatori per l'Activitat Investigadora a la Universitat Espanyola (IUNE), on es reflecteix que la recerca de la UdG té un gran impacte, obté un bon percentatge de projectes nacionals i europeus, i hi apareix com la dotzena en articles publicats per professors i com la desena en cites de professors. De fet, i en aquest mateix període, les universitats catalanes despunten, i amb diferència, quant a producció amb relació al conjunt d'universitats de l'Estat.

La UdG ha pujat, doncs, 35 posicions en el rànquing que mesura i ordena la qualitat de mil centres universitaris de tot el món, i que és l'únic que valora la formació dels estudiants, el prestigi dels docents i la qualitat de la recerca, elaborat, per quart any consecutiu, pel Center for World University Rankings, un organisme situat a l'Aràbia Saudita.

La UdG també despunta pel que fa referència a activitat científica, segons dades de l'Institut d'Investigació Avançada sobre l'Avaluació de la Ciència i la Universitat (Inaecu), que recentment ha fet públic l'informe de l'activitat científica de les universitats públiques i privades de l'Estat espanyol, 48 en total.

Publicacions

En la quarta edició, que correspon al període 2004-2013, la UdG hi apareix com la dotzena en articles publicats per professor i com la desena en cites de professors; i, pel que fa als projectes d'investigació, se situa en el número 5 en projectes nacionals obtinguts per cada cent professors (7,46) i en el número 7 en la concessió de projectes europeus (1) per cada cent professors.

El CWUR utilitza vuit indicadors objectius per establir les posicions de cada universitat entre les més de 25.000 existents i el resultat no depèn de les dades que aporten els mateixos centres: la qualitat de l'ensenyament (nombre d'alumnes que han obtingut premis internacionals), l'ocupabilitat dels exalumnes (nombre d'exalumnes que són alts directius en grans empreses internacionals), la qualitat de les facultats (nombre d'acadèmics que han guanyat premis internacionals), publicacions (investigacions que s'han publicat en revistes de prestigi), influència de les investigacions (recerques publicades en revistes de gran abast), citacions dels investigadors i dels seus articles, impacte internacional i patents. El podi el conformen, segons el rànquing, la Universitat de Harvard (Estats Units), seguida de la Universitat de Stanford (Estats Units) i, en tercer lloc, l'Institut Tecnològic de Massachusetts (Estats Units). Entre les deu primeres apareixen Cambridge i Oxford (Regne Unit), en quarta i cinquena posició, respectivament.

LA XIFRA

25.000
Universitats
de tot el món són avaluades amb vuit marcadors pel Center for World University Rankings.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia