Societat

Calella és candidata a ser Vila Europea de l'Esport 2016

És l'única ciutat de l'Estat que s'hi ha presentat per obtenir el reconeixement a les polítiques esportives

Li permetria participar en els esdeveniments internacionals de l'entitat organitzadora

Calella és l'única ciutat de l'Estat espanyol que ha presentat candidatura per ser Vila Europea de l'Esport 2016, un reconeixement d'abast internacional a les polítiques esportives per a municipis de menys de 25.000 habitants que organitza la Federació Europea de Capitals i Ciutats de l'Esport (ACES Europe). La població maresmenca s'hi ha presentat per primer cop des que l'entitat va posar en marxa aquesta categoria, el 2010, i amb tota probabilitat obtindrà el guardó ateses les lloances rebudes per part dels representants de l'organització que en els últims dies han visitat les instal·lacions esportives locals per avaluar-ne la idoneïtat.

Segons el secretari general d'ACES Europe, Hugo Alonso, la informació recopilada ha permès constatar que el 44,3% dels calellencs de més de 16 anys practiquen esport “un fet que situa la ciutat per sobre de la mitjana espanyola, que és del 37%, i una mica per sota de la catalana, que és del 46%”. Pel que fa als avantatges de pertànyer al grup de viles i ciutats europees de l'esport, Alonso va destacar que Calella, en cas que finalment sigui escollida, podrà participar activament en els diferents esdeveniments a escala europea que organitzi l'entitat. “El reconeixement també servirà perquè la ciutat promocioni l'experiència i els valors de l'esport”, va comentar. Calella podrà fer valer el títol només durant el 2016 i no podrà tornar a presentar candidatura fins al cap de deu anys. Alonso va avançar que el veredicte final es donarà a conèixer en un màxim de deu dies.

A l'Ajuntament, l'alcaldessa, Montserrat Candini (CiU), va destacar que l'esport s'ha convertit en motor estructural de l'activitat de la ciutat. I el va definir com a “l'ADN sociològic” del municipi tot enumerant les diferents competicions, de rang nacional i internacional, que es duen a terme durant tot l'any. “Parlem de prop d'un centenar d'activitats i de 17 clubs esportius”, va dir, i va destacar tant el triatló Ironman, com el fet de ser seu de la Volta Ciclista a Catalunya, com dues de les apostes més importants que el municipi ofereix a l'hora de marcar posició com a destinació esportiva de primer nivell.

Promoure la pràctica de l'esport

ACES Europe entregarà, en una gala oficial el 18 de novembre a Brussel·les, els guardons de les diferents categories que s'entreguen a nivell territorial en funció del nombre d'habitants. Per tant, hi ha un premi per a la capital, la ciutat, la comunitat i la vila a escala europea i, tots, focalitzats a promocionar l'esport entre tota la ciutadania i amb un especial interès entre els col·lectius d'infants, gent gran i discapacitats. Creada el 1999, l'entitat treballa de bracet amb la Comissió Europea i demana als municipis que volen obtenir el reconeixement que compleixin cinc paràmetres: gaudir de l'exercici físic, voluntat per assolir els objectius proposats, enfortir el sentiment de pertinença a la comunitat, aprendre del joc net i millorar la salut. El 2015 Banyoles ha ostentat el títol de Vila Europea de l'Esport i va ser el primer municipi català des que es va instaurar aquesta categoria, l'any 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia