Societat

Consum

La calor ‘peta' les rebaixes

Ja no queda roba d'estiu a les botigues llevat de les escorrialles

Els botiguers estan contents

A Barcelona, a l'estiu del 2014, els visitants estrangers van fer el 23% de les compres amb targeta

Les rebaixes no s'acaben fins al 31 d'agost però a la majoria de botigues ja pràcticament no queda res d'estiu. De fet, la majoria de gent es pensa que les rebaixes ja han acabat perquè a les botigues, tot i que hi ha els cartells que ho indiquen, ja només els queda les escorrialles, i a l'última fila de tot. El que es porta avui ja és la moda de tardor. Gràcies a la calor, a les temperatures altíssimes que hi ha hagut pertot arreu del país tot l'estiu, el més calorós del segle, la gent ha comprat molt (no com l'any passat que, a més que la temporada havia estat dolenta, el temps no va acompanyar i la gent no va gastar).

Aquest estiu els venedors estan contents perquè s'ha venut quasi tot. Els preus eren molt competitius, però s'han acabat pràcticament totes les existències.

“Les rebaixes han estat molt bones. Tot i que no són com abans, quan el període estava molt ben definit, i no com ara, que les promocions i els descomptes quasi que se superposen amb les rebaixes, no ens podem queixar.” Ho diu Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació del Comerç de Catalunya, que aplega més de 30.000 establiments del país i que, s'atreveix a assegurar que, “la recuperació l'hem notat quasi tots”.

Al centre de Barcelona la major part de les compres les estan fent els turistes, que surten de les grans cadenes internacionals carregats de bosses tot i que als seus països hi ha les mateixes botigues. “Aquí els surt més econòmic”, diu una dependenta de l'H&M del passeig de Gràcia. També és que inclouen els regals en el pressupost de l'estiu.

Una anàlisi d'Esade de fa tot just un any assegura que la principal motivació de viatge de tres de cada deu turistes que vénen a Barcelona és, precisament, compar. Als turistes els agrada poder combinar la roba barata de les cadenes de moda amb la roba de més qualitat que ofereixen tant els establiments de luxe com les botigues multimarca de la capital, que són les que donen caràcter a la ciutat.

Un estudi del BBVA fet públic aquesta setmana sobre el rastre que deixen les targetes de crèdit dels turistes confirma que la capital catalana és on els turistes internacionals gasten més. A Barcelona, l'estiu del 2014 els visitants estrangers van fer el 23% de totes les compres amb targetes de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia