Societat

Acord per millorar la gestió d'incidències a la via pública

Endesa, Gas Natural i Aigües de Barcelona es coordinaran amb els Bombers de la Generalitat en cas d'emergència

El conveni amb Interior s'aplicarà en municipis del Baix Llobregat i el Barcelonès

Endesa, Gas Natural Distribución i Aigües de Barcelona van signar ahir un conveni amb la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments per millorar la coordinació amb els Bombers de la Generalitat a l'hora de resoldre emergències que tinguin lloc a la via pública i en què es puguin veure afectades –directament o indirectament– instal·lacions de subministrament de gas, aigua i electricitat, com ara fuites, incendis d'infraestructures elèctriques i avaries importants. L'objectiu és reduir els riscos potencials de les intervencions i millorar així la protecció de la ciutadania.

El conveni ha suposat la creació d'un protocol operatiu que estableix que, en cas d'una situació d'emergència, els bombers i les empreses activades –en funció del tipus de servei– formaran un dispositiu conjunt per a la resolució de la incidència i es quedaran al lloc dels fets fins que no es disposi d'un diagnòstic final. En cas d'activació, el comandament operatiu dels bombers validarà les actuacions necessàries per gestionar la situació, tenint en compte l'assessorament tècnic de les companyies. El conveni, doncs, promou una col·laboració més estreta pel que fa als agents actuants i als centres de control respectius. Des d'un punt de vista tècnic, l'acord permetrà abordar les accions que cal dur a terme amb rapidesa i amb la màxima seguretat possible, tant per als agents que hi intervinguin com per a la població.

El conveni, d'altra banda, promourà la formació dels agents actuants, l'intercanvi d'informació i l'optimització dels recursos assignats a les incidències i preveu la possibilitat d'incorporar altres companyies de serveis en la via pública que operin en territori català. En una primera prova pilot, s'aplicarà a Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, l'Hospitalet i Esplugues de Llobregat. Més endavant, el conveni s'implementarà a Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Boi, Sant Climent de Llobregat, Viladecans, Gavà, Begues, Castelldefels i Sitges (les Botigues de Sitges). A Barcelona, des del 2008 s'aplica un conveni similar entre el cos municipal de bombers i les tres empreses de subministraments. La valoració és positiva i, segons dades dels Bombers de Barcelona, en aquests anys hi ha hagut una mitjana de deu activacions mensuals (120 per any). En general, són actuacions llargues, amb una mitjana de dues hores i mitja per intervenció.

LA XIFRA

1.073
serveis
van fer els Bombers de la Generalitat el 2014 per emergències relacionades amb subministraments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona