Societat

Nou rècord de pernoctacions als hotels al mes de juliol

En un mes es van registrar 7,6 milions de nits contractades

2,1 milions de visitants van passar per la recepció d'un hotel el mes passat

Augmenten les estades dels turistes espanyols i catalans

Nou rècord turístic a Catalunya: el mes de juliol els hotels van registrar 7,6 milions de pernoctacions, xifra que suposa un 3,92% més que el juliol de l'any passat. Aquesta dada, facilitada ahir per l'Instituto Nacional de Estadística (INE), s'ha d'afegir al rècord que es va conèixer la setmana passada: que Catalunya va rebre per primer cop en la història 2,3 milions de turistes estrangers al mes de juliol.

Les dades facilitades per l'INE indiquen que de tots els turistes que van venir al llarg del mes de juliol (estrangers i no estrangers) 2,1 milions van passar per la recepció d'un hotel (un 4,22% més). 772.132 van ser espanyols i catalans: 72.138 més que el juliol del 2014, un 10,30% més, la millor xifra mai registrada.

Creix el turisme interior

Segons l'INE, el creixement del turisme interior seria el responsable que hagin augmentat les pernoctacions totals, que van ser quasi 300.000 més que l'any passat. L'estada mitjana en els establiments hotelers va ser de 3,59 nits per persona, la mateixa xifra que la registrada l'any passat però que encara està una mica per sota de les 3,73 nits per persona que es van registrar el juliol del 2013.

El nombre de nits que es va quedar cada turista en un hotel encara no s'ha recuperat de la crisi, ja que els anys abans que aquesta comencés, es calcula que és a partir del 2008, l'estada mitjana era més llarga: de quatre nits per persona. L'any que es van registrar estades de més temps, però, va ser el 2000, amb un mitjana de 4,7 nits per persona.

Segons l'INE, Catalunya és la comunitat autònoma que ha atret més turisme de l'Estat espanyol, l'interior, davant d'Andalusia i el País Valencià. A les Illes Balears hi han anat, sobretot, turistes estrangers.

Segons l'INE, turistes de l'Estat a part, els estrangers que més nits han fet als hotels catalans han estat els del Regne Unit (27%) i Alemanya (21%), i després els francesos, Belgues i dels Països Baixos.

Per punts turístics amb un nombre més elevat de pernoctacions al mes hi ha la ciutat de Barcelona, amb un registre d'1,9 milions, Salou, amb 979.878 i Lloret de Mar amb 867.571.

Pugen els preus

Pel que fa als preus, es calcula que els hotels van facturar una mitjana de 87,8 euros. Els preus hotelers a Catalunya han pujat un 6,7% en taxa anual. És on pugen més.

Per categories la facturació mitjana és de 197,2 euros per als hotels de cinc estrelles, 94 euros per als de quatre i 76,2 per als de tres estrelles.

LES XIFRES

2,3
milions
de turistes estran- gers han vingut a Catalunya aquest mes de juliol, la millor xifra de la història.
1,9
milions
de pernoctacions es van fer a Barcelona al juliol. A Salou se'n van fer 979.878 i a Lloret de Mar, 867.571.

El sector genera 960 milions a Lleidael 2014

El turisme va generar 960 milions d'euros a les comarques de Lleida el 2014 i prop de 4.000 tenint en compte el seu impacte indirecte, segons un estudi de la Universitat de Lleida. Aquest sector, que representa un 12,5% del PIB lleidatà, va atraure 8,5 milions de turistes, excursionistes catalans la majoria. Les destinacions escollides en un 60% dels casos van ser l'Aran i el Pirineu durant la temporada d'esquí.

Augmenta el turisme francès i l'asiàtic

El mercat emissor que
més puja a Catalunya aquest estiu és el francès i el d'Àsia, el nord-americà i el d'Amèrica llatina. El turisme rus, en
canvi, per la devaluació del
ruble, ha caigut un 44%.

L'Hospitalet de Llobregat té els hotels més nets

Els hotels de l'Hospitalet de Llobregat es posicionen com els més nets de l'Estat, amb una puntuació de 9,04, segons un informe elaborat per Info Hotel, que recull les valoracions dels seus usuaris.

El sector hoteler inverteix un 9% menys a Barcelona

El sector hoteler va invertir 162 milions d'euros a la ciutat de Barcelona el 2014, un 9% menys que el 2013. La consultora BRIC preveu un repunt de la venda d'hotels a causa de la moratòria municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia