Societat

Denuncien l'empaitada de Roses

Libera vol que s'investigui el vídeo d'una noia que va usar un ànec com a arma

L'entitat animalista Libera ha presentat una denúncia al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat contra l'empaitada d'ànecs que es va fer el dia 16 d'agost a Roses. En concret, Libera es basa en el vídeo en què es veu una noia que agafa un ànec per les potes i l'utilitza per agredir un activista en defensa dels animals que la gravava amb una càmera.

La denúncia, que va presentar el president de Libera, Carlos López, el dia 25 reclama que “s'obri una investigació per esclarir els fets que van donar lloc a actes de maltractament i agressió a un ànec en l'empaitada d'ànecs i que s'identifiqui l'autora del que consideren una “infracció legal” en el marc d'aquest polèmic acte.

L'entitat, a més, vol que s'investigui l'actuació de l'entitat organitzadora, l'Associació Amics de les Festes i les Tradicions de Roses, i de l'Ajuntament de Roses, i altres responsables actius o passius com a promotors i autoritats públiques municipals.

En la mateixa denúncia, Libera reclama “que l'administració competent incoï el pertinent expedient sancionador a tots els que resultin responsables de la infracció per acció i omissió, inclosa la persona agressora i l'entitat organitzadora i, si escau, a l'Ajuntament de Roses”.

La denúncia de l'associació Libera arriba després de més d'una setmana de polèmica entorn de l'empaitada d'ànecs a Roses, sobretot arran que es fes públic aquest vídeo, que ja s'ha fet viral a la xarxa. S'han recollit més de 70.800 firmes perquè es deixi de fer l'empaitada a través de Change.org (amb dades d'ahir a la tarda) i se n'han fet ressò diversos mitjans internacionals.

L'Ajuntament de Roses, a conseqüència de la polèmica, va anunciar que faria una consulta popular entre els rosincs. Mentrestant, altres ajuntaments, com ara el de l'Escala i el de Lloret de Mar, estan eliminant les festes populars que inclouen animals i les estan modificant. Per exemple, a l'Escala deixaran aquest any de fer servir ànecs i passaran a utilitzar pilotes amb premis diversos en la festa major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Liciten la millora del ferm de 2 quilòmetres de l’AP-7 a Gelida

GELIDA

L’AMBici arriba a l’Hospitalet i completa així el seu desplegament

L’Hospitalet de Llobregat

El CRAM alerta que el 85% de tortugues presenten macroplàstics

El Prat de Llobregat
medi ambient

Ecologistes del Penedès demanen aturar el polígon logístic Sant Marçal

CASTELLVÍ DE LA MARCA
GIRONA

Neix el cicle de concerts i mercat d’art “SingulAr”, al Centre Cívic Pla de Palau

GIRONA

L’Hospital millora equipaments per al confort de pacients oncològics

BLANES

L’Auditori de Cap Roig acollirà dijous la jornada ’Turisme, Territori i Societat’

PALAFRUGELL
societat

Un incendi destapa una plantació de marihuana a la Baronia de Rialb

BARONIA DE RIALB
FIGUERES

Nova campanya per trobar pisos per a dones víctimes de violència masclista

FIGUERES