Societat

La continuïtat del correbou d'Olot depèn d'una consulta

L'alcalde anuncia que es durà a terme durant el primer semestre de l'any vinent a través de les xarxes i presencialment

La Fundació Fauna recull signatures per reclamar l'abolició d'aquest acte

L'Ajuntament d'Olot està preparant el sistema operatiu que cal per dur a terme una consulta popular sobre si s'ha de continuar fent el correbou de les Festes del Tura, segons ha avançat l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU). La consulta es farà durant el primer semestre de l'any vinent i molt probablement al segon trimestre. Es durà a terme a través de les xarxes socials, tot i que també hi haurà participació presencial, sobretot per a les persones més grans. Ell mateix ha recordat que ara es poden plantejar aquest tema perquè aquest any s'acaba la concessió a la Penya Taurina de la Garrotxa, que és qui l'organitza, i s'ha de decidir si es fa efectiva una pròrroga per dos anys més. “Ara no podríem decidir suprimir el correbou perquè hi ha una concessió administrativa que ens obliga a deixar-lo fer. Suprimir-lo seria sinònim d'haver d'indemnitzar la penya”, ha remarcat.

L'alcalde, a més, ha justificat que es faci una consulta popular sobre aquest tema –s'aprofitarà també per demanar l'opinió ciutadana sobre altres que no ha fet públics– perquè precisament no estava inclòs explícitament en cap dels programes electorals de cap dels partits que van concórrer a les últimes eleccions.

Corominas ha evidenciat que hi ha diversitat d'opinions sobre el tema, també al si del grup municipals de CiU. “Hi ha un clar conflicte d'interessos i hem de ser sensibles amb els qui volen anar al correbou del Tura i amb els ciutadans i les entitats que lluiten per la protecció dels animals, i no podem desatendre les obligacions administratives”, ha clarificat. Segons ell, tot i l'obligació històrica de fer espectacles taurins que imposava la cessió de la plaça de braus a l'Ajuntament per part dels accionistes, aquesta s'ha extingit –hi ha una sentència al Tribunal Suprem i pot acabar al Constitucional.

Signatures

Per la seva banda, la Fundació Fauna ha iniciat fa tres dies una campanya a través del web Change.org per recollir signatures per reclamar la supressió del correbou del Tura d'Olot. Ja en té quasi dues mil. L'entitat aposta perquè Olot torni a estar a l'avantguarda dins del món de la defensa animal. En aquest sentit, recorda que, el 2004, va ser de les primeres ciutats de l'Estat i de Catalunya que es van declarar antitaurines i amigues dels animals i que, el 2006, va decidir prohibir les curses de braus a la ciutat. Fauna vol que ara la declaració sigui real.

LA FRASE

Farem la consulta popular sobre el correbou i prendrem una decisió sense por
Josep Maria Corominas
alcalde d'olot

LA DATA

05.09.15
és el dia en què
hi ha programat el correbou de les Festes del Tura, que pot ser l'últim que es faci.

LA FRASE

És anacrònic l'ús d'animals en espectacles, i Olot ha d'estar a l'avantguarda en la seva defensa
David Serramitjana
portaveu de fauna


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia