Societat

Urbanisme

La formiga haurà d'anar-se'n

Acaba el conveni de cessió de l'escultura d'una formiga gegant que hi ha instal·lada al passeig marítim de Blanes des de fa tres anys, cedida per un artista colombià a l'Ajuntament

Des de fa tres anys, una formigueta de més d'una tona forma part del paisatge urbà del passeig marítim de Blanes. Feta d'acer al carbó, la formiga té unes mides que ja voldrien les seves germanes més ferotges de la selva. En concret, fa 2,50m x 4,30m. El conveni de cessió el va signar l'Ajuntament el 2012 amb el seu creador, l'artista colombià Julián Cerón Bolaños, i des de llavors s'havia convertit en una atracció més del passeig, on hi ha altres escultures famoses. Molts visitants s'hi han fet fotos, i fins i tot va tenir el seu minut de glòria a televisió quan l'APM va mostrar el rètol que va haver de posar l'Ajuntament prop de l'insecte d'acer per avisar els vianants que no pugessin a cavall de la formiga. Per donar forma a l'escultura, l'artista va explicar que va necessitar un mes i mig de feina i que va gaudir de la col·laboració desinteressada de molts amics. Per aquest fet l'escultura es va batejar amb el nom de Treball de formigues. L'Ajuntament ja va avisar llavors l'artista colombià que no podia col·laborar econòmicament ni a fer l'escultura ni a comprar-la. Per això, ara, el destí de la formiga no és clar, ja que passat el temps de cessió que estipulava el conveni, l'Ajuntament ha de decidir si compra l'escultura, que segons algunes fonts té un cost aproximat de 60.000 euros, o si la formigueta ha d'anar-se'n cap a casa seva o acompanyar una germana que té al fons del mar. La seva parenta aquàtica va ser instal·lada per Cerón i un grup de bussos la setmana passada a quinze metres de profunditat, a la badia de Blanes. La formigueta de Blanes també té una altra parenta més o menys idèntica a la ciutat colombiana de Cali, però allà l'Ajuntament sembla que també la va treure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia