Societat

Acaba el camp internacional d'arqueologia ibèrica

Vint-i-quatre joves de Taiwan, Alemanya, Rússia, Mèxic i el Japó han treballat a l'excavació calafellenca

Divendres va finalitzar el camp internacional d'arqueologia a la ciutadella ibèrica de Calafell, dedicat als diferents oficis quotidians de la vida dels ibers, en què han participat 24 joves procedents de diversos països, com Rússia, Alemanya, Taiwan, Mèxic i el Japó.

Durant la seva estada a la ciutadella ibèrica, que va començar el 18 d'agost, els joves han après a fer xarxes per a la pesca amb la Lola (una de les poques reparadores de xarxes que hi ha a Calafell), han fet un escut de guerrer, objectes d'espart com cistells i fones, han viscut el procés del vi en el món iber, des de la verema fins al premsat, i han fet feines de metal·lúrgia, com la fosa del bronze.

Utilitat

Tots els treballs elaborats pels alumnes del camp es quedaran a la ciutadella i serviran per recrear el món iber. Durant la seva estada a Calafell, els joves també han fet turisme i han visitat Barcelona, les ruïnes romanes de Tarragona i Calafell, des del castell fins a les platges.

Joan Maria Triadó, regidor de l'Organisme Autònom Municipal (OAM), creu que “els camps internacionals de treball són una molt bona oportunitat per als joves que hi participen, tant des de la vessant educativa com de la convivència amb els companys de diferents nacionalitats”, a la vegada que els ha permès fer turisme i conèixer el Baix Penedès i la capital catalana.

LA FRASE

Els camps de treball són una oportunitat educativa i també de convivència
Joan Maria Triadó
regidor de l'organisme autònom municipal de calafell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia