Societat

Societat

Nou producte contra les picades d'insectes

Adéu als mosquits

Stingbye, una empresa de Terrassa impulsada per tres socis, crea i produeix una samarreta que evita les picades de mosquits i d'altres insectes

El producte, que té un 94% d'efectivitat, es ven a farmàcies i està tenint bona acollida

Estudien diverses opcions per fer el salt a mercats internacionals i per consolidar-se a l'Estat

Han rebut trucadesde països com el Canadà, Colòmbia, Costa Rica i Nicaragua

Sílvia Oviedo, sòcia d'Stingbye, sap que no té cap solució miraculosa contra les picades de mosquits, però també és conscient, i molt, que han creat un producte innovador que té una efectivitat d'un 94% certificada pel laboratori Sanitized i que pot fer que els maldecaps i les molèsties que generen aquests insectes durant els estius siguin història. “Ens truca molta gent que està encantada amb la samarreta. Per exemple, una parella de Madrid amb un fill que es despertava ple de picades fins que l'ha començada a utilitzar”, afirma amb un somriure. Tot i això afegeix que estan oberts a qualsevol tipus d'opinió.

La samarreta d'Stingbye, empresa creada fa només un any per tres emprenedors de Terrassa relacionats els darrers 28 anys amb el sector tèxtil, a primer cop d'ull no té res d'especial. No fa cap olor, ni té cap dibuix ni porta cap tipus de dispositiu. El secret és en el teixit. “Hem incorporat permetrina, un repel·lent, a la roba, composta per un 50% de polièster i un 50% de cotó, com qualsevol altra samarreta del mercat”, diu Oviedo. Tot i que el producte va sortir al mercat tímidament l'any passat –es va repartir només per farmàcies de Terrassa i altres poblacions del Vallès Occidental–, ja en feia quatre que treballaven per oferir un producte que no es pogués trobar al mercat i que sorgís del sector tèxtil, el que dominen. Oviedo creu que els tres socis terrassencs es poden definir com a persones amb esperit emprenedor que s'han pres des de l'inici molt seriosament el projecte. N'és una prova el nom que han triat per a l'empresa, Stingbye (adéu a les picades), amb la mirada ja posada en el mercat internacional. “Vam pensar que havíem d'oferir un producte singular que es pogués vendre sense tenir cap competència. Al mercat no hi ha res semblant ara per ara, tot i que sí que hi ha molts articles contra picades”, afegeix. La portaveu explica que la samarreta s'ha sotmès a tot tipus de proves per certificar-ne l'eficàcia, no només contra els mosquits, sinó també contra polls, àcars, paparres i xinxes.

L'efecte de la samarreta es pot allargar els tres mesos d'estiu, ja que la permetrina es manté durant un centenar de rentades. Destaca, a més, que és un producte totalment nacional, que es pot trobar, ara per ara, en quatre colors (negre, blanc, vermell i blau marí), amb un disseny senzill, i en diferents talles, per 24 euros les de nens i 28 per als adults. Ara mateix, la samarreta es pot trobar a noranta farmàcies, la majoria catalanes, però també a altres zones de l'Estat espanyol, com Madrid i les Canàries. També es pot adquirir directament a l'empresa en cas que l'interessat no tingui cap d'aquest quasi centenar de farmàcies a prop. El perfil del comprador de la samarreta antimosquits és heterogeni; va des de famílies senceres que han provat tot tipus de productes fins a persones que marxen de viatge a un país exòtic i la compren com a mesura de protecció, segons la sòcia de Stingbye.

Una empresa petita

Els mateixos socis s'han encarregat de fer la distribució dels productes i de dirigir una firma que disposa d'una dotzena de treballadors.

Tots tres saben que tenen molt de terreny per córrer, tant a nivell nacional com internacional, ja que, com recorda la gerent d'Stingbye, hi ha moltes zones del món que pateixen els mosquits, que, fins i tot, són transmissors de malalties. Més localment, només cal tenir en compte, per exemple, que aquest mateix agost els habitants de diversos municipis de la costa de Tarragona i de Girona han patit en forma de picades els efectes de la proliferació de mosquits a la zona. Alguns dels ajuntaments tarragonins han decidit aplicar mesures legals per combatre el problema i recorden que la prevenció és clau per evitar-ne la reproducció. Malgrat tot, cal tenir en compte que, segons un estudi publicat l'abril passat per l'Escola d'Higiene i de Medicina Tropical de Londres, l'atracció que tenen els mosquits sobre algunes persones concretes depèn de l'olor corporal, té base genètica i és heretable.

Els emprenedors terrassencs viuen aquest final d'agost amb molta expectació i amb la mirada posada en la planificació de la propera campanya, malgrat que aquesta encara no ha acabat i els genera molta feina, després de rebre trucades en els darrers dies d'arreu del món i de la resta de l'Estat de gent interessada en el producte. “Hem parlat amb gent i professionals del Canadà, Costa Rica, Nicaragua, l'Argentina, Puerto Rico o Colòmbia, i també dels País Basc o Andalusia”, afirma Oviedo, que, tot i reconèixer que s'ha sobrepassat les previsions que tenia la firma per aquest any, diu que toquen de peus a terra: “És un repte que hem d'afrontar”, afegeix. Ho faran aquest mateix setembre, a poc a poc i amb bona lletra, i assessorats per experts, segons diu la gerent. Entre els plans de futur de la firma terrassenca ja es preveia l'ampliació dels productes, a banda de potenciar la samarreta. “Tenim els llençols antimosquits i hi haurà altres novetats que, de moment, no podem avançar”, explica. Els tres terrassencs de Stingbye sembla que tenen un llarg camí per recórrer gràcies a un producte que combat els mosquits.

4
anys
és el temps que fa que els tres socis treballen plegats per oferir un producte innovador dins del sector tèxtil però amb una característica diferenciadora que el fa únic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet