Societat

La festa major de Calella juga fort per les barraques

El cartell inclou actuacions d'Els Catarres, Obeses, Apache i Hotel Cochambre, entre d'altres

El pregó, a càrrec de l'Agrupació Sardanista, s'emmarca en la celebració com a Capital de la Sardana

Encara queden tres setmanes, però Calella ja té a punt la programació de la festa major de la Minerva, que aquest any s'ha avançat uns dies per evitar coincidir amb la data de celebració de les eleccions del 27-S. Així doncs, les activitats es concentraran del 18 al 23 de setembre, tot coincidint del 18 al 20 amb els dies de celebració de la Fira de Calella i l'Alt Maresme. Un dels plats forts de l'edició d'enguany el protagonitzen les tres nits de barraques amb un cartell potent. Si divendres 18 Apache i Tremendos ompliran l'escenari, dissabte l'efecte crida s'ampliarà perquè hi actuaran Els Catarres, Obeses i la formació amb arrels locals Bon Vent. Hotel Cochambre i Freaky Electronics tancaran l'espai el diumenge dia 20.

Pregó sardanista

L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CiU), va destacar que el pregó de divendres recaurà en l'Agrupació Sardanista de Calella per un doble motiu. D'una banda, en el marc de la celebració del municipi com a Capital de la Sardana, i de l'altra, com a homenatge a qui va ser un dels puntals de l'entitat, Josep Riera, mort a principis de juliol. El pregó infantil anirà a càrrec de l'Escola Pia, aquest any també a la plaça de l'Ajuntament, per aprofitar la inauguració d'un nou gegantó: el Nan del Flabiol. L'alcaldessa va explicar que la ciutat s'afegirà aquest any a la moda de la samarreta commemorativa amb finalitat benèfiques que es vendrà en el recinte de les barraques, durant el concent de l'Orquestra Selvatana de diumenge i a partir del dia 15 al Museu Arxiu. “Amb un preu de tres euros, els beneficis aniran íntegrament a l'entitat Voluntaris i Amics de l'Hospital”, va dir.

El tinent d'alcalde i regidor responsable de l'àrea de Cultura, Xavier Arnijas (CiU), va destacar com n'és d'imprescindible la feina de les entitats locals a l'hora de farcir d'activitat la programació de la festa major. Arnijas va recordar que hi ha propostes que acumulen fins a 41 anys d'història, com el Concurs d'Arròs a la Cassola organitzat pel grup Pa, Vi i Moltó. “Com a novetat, apostem per una gran festa dels colors, un Holi festival, a la platja Gran”, va dir. La bona acollida del correfoc en l'edició de l'any passat ha facilitat que aquest any es mantingui encapçalat pels Udols de Foc Fiables de Calella, que convidaran la Colla Diablesfolls de Palafolls, els malabars dels diables de Tordera i la colla dels Peluts de Foc de Cabrils.

Dues plaques

Menció a part mereix la presència castellera a la ciutat. El 2014 la colla Castellers de l'Alt Maresme va fer el seu bateig al mes d'abril a la plaça de l'Ajuntament, i durant la jornada els Minyons de Terrassa van aixecar una estructura de nou pisos, convertint l'espai en una plaça de nou. Per commemorar les dues fites està previst que es descobreixin dues plaques. La colla de la comarca que aplega gent de diferents municipis, coneguda com els Maduixots pel color de la camisa, segur que intentaran descarregar un altre castell de set com van fer per primera vegada a començament d'agost, a la festa major de Santa Susanna.

LA FRASE

L'Agrupació Sardanista recordarà en el pregó Josep Riera i Calella Capital de la Sardana
Montserrat Candini (CiU)
Alcaldessa de Calella

LA XIFRA

6
grups
són els que actuaran en els tres dies de barraques, entre els quals, els coneguts Els Catarres i Obeses.

LA FRASE

La feina de les entitats, algunes amb 41 anys d'activitat, és imprescindible per fer la festa major
Xavier Arnijas (CiU)
Regidor de l'Àrea de Cultura


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA