Societat

Vilafranca viurà avui un dels Sant Fèlix més igualats

Pronòstic obert en la millor actuació de l'any

La Vella i Minyons planten batalla a la favorita colla local dels Verds

Estem davant del Sant Fèlix més apassionant de les últimes dècades, sobretot perquè per primera vegada en molts anys el pronòstic sobre qui sortirà demà guanyador absolut de la mítica plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès és molt obert. Els Castellers de Vilafranca juguen a casa i mantenen el potencial, però la Colla Vella arriba amb el ganivet entre les dents i en un estat de forma excel·lent, i els Minyons, amb l'ambició intacta i la moral pels núvols després d'haver firmat un primer tram de la temporada excel·lent. Completa el cartell una Colla Joves en plena fase de renovació tot i que també portarà castells de gamma extra.

Si és compleixen les previsions, el punt culminant de la diada serà a quarts de dues del migdia, amb una segona ronda que pot ser memorable amb tres atacs al majestuós 3 de 10.

“La prova fins al pis de setens del dijous ens ha acabat de donar la confiança necessària”, explicava ahir Pere Almirall. “El castell està bé tant a la base com al tronc, tot i que nosaltres mai l'hem intentat tan aviat”, reflexiona un Manel Urbano. “És un grandíssim castell que, si finalment portem a plaça, afrontarem amb la convicció màxima”, assenyala Guillem Comas. Són els caps de colla de Vilafranca, Vella i Minyons respectivament, que estaran avui frec a frec. La Colla Joves encararà la segona ronda amb el 5 de 9: “si fem aquest castell tan emblemàtic, sortirem de plaça molt enfortits de cara al futur”, pronosticava ahir Jaume Galofré, el seu nou cap.

El desenllaç d'aquest duríssim segon acte marcarà lògicament la resta de la diada, en què pot passar qualsevol cosa. Atenció perquè si Vilafranca i Vella surten triomfants amb el castell de 10 el combat entre ambdues colles pot desencadenar en un espectacle per contenir la respiració, ja que la torre de 8 neta i el 4 de 9 net poden entrar en escena per dirimir qui s'emporta el ceptre.

Els Minyons, per la seva banda, optarien pel 5 de 9 i per acabar acomiadant la diada amb el pilar de 8; el rei dels espadats amb què també tancaran files verds i rosats.

En la diada d'ahir, la primera de la festa, reservada a les colles locals, els Xicots de Vilafranca es van convertir en la 15a colla en la història dels castells que assoleix els preuats galons de 9. Després de dos peus desmuntats i molts nervis, els vermells van atacar el castell amb valentia i una canalla ràpida i valenta va culminar la carregada del 3 de nou amb folre. Fortíssims, els Castellers de Vilafranca van escalfar motors amb una sensacional torre de 9, que és la novena de l'any.

LA XIFRA

2.400
castellers són els que actuaran repartits en 4 colles. La de Vilafranca i la Vella, les que tenen més camises.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia