Societat

Detingut a Hongria un cinquè sospitós pel camió amb 71 immigrants morts

El jutge ja ha ordenat l'ingrés a presó preventiva dels altres quatre sospitosos

La policia hongaresa intercepta des de divendres un cotxe, una furgoneta i camió petit que transportaven un total de 81 refugiats

La policia hongaresa ha informat aquest dissabte de l'arrest d'una cinquena persona presumptament relacionada amb la mort dels 71 immigrants i refugiats que van ser localitzats dijous a l'interior d'un camió frigorífic abandonat en una autopista d'Àustria.

El sospitós és un home de nacionalitat búlgara que va ser detingut dissabte a la nit com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de persones. Les autoritats hongareses no han especificat el lloc de la detenció ni han donat més detalls.

Un tribunal de la localitat de Kecskemét, a uns 100 quilòmetres al sud de Budapest, va ordenar ahir l'ingrés a presó preventiva durant un mes dels altres quatre detinguts pel cas, tres búlgars i un afganès. Es creu que aquests quatre primers detinguts serien el propietari i els conductors del camió.

El jutge va accedir a la petició dels fiscals d'establir un mes de presó preventiva contra aquests delictes per la “naturalesa excepcional del delicte” i per participar en una xarxa organitzada de tràfic de persones. S'enfronten a una pena de fins a 16 anys de presó per tràfic de persones a Hongria, a més de tenir càrrecs d'assassinat a Àustria. Els sospitosos, de 28, 29, 37 i 50 anys d'edat, han negat les acusacions.

La Fiscalia de Kecskemé s'ha fet càrrec del cas després que la policia hongaresa descobrís que el camió amb el grup de refugiats havia sortit d'aquesta localitat en direcció a Àustria.

La policia d'aquest últim país, que coopera estretament amb les autoritats hongareses en la investigació, ha informat que un equip d'especialistes ha començat avui la tasca d'identificació per ADN dels cossos, que divendres van ser traslladats al centre de medicina forense de Viena per efectuar les autòpsies. Fins dissabte s'havien fet 16 exàmens forenses i s'espera que la tasca estigui enllestida a mitjan setmana que ve.

Les autoritats han habilitat una línia telefònica amb intèrprets d'àrab perquè les persones que creguin que poden conèixer alguna de les víctimes s'hi puguin posar en contacte.

Increment de casos

Les autoritats hongareses han assegurat que s'estan ocupant de l'onada de casos de tràfic de persones. La policia ha notat durant els últims dies aquest augment i la varietat de les nacionalitats involucrades en aquestes operacions.

Aquest diumenge la policia ha parat un camió romanès en una autopista a l'interior del qual viatjaven 41 immigrants amuntegats. El conductor ha estat detingut.

Un home de nacionalitat lituana va ser detingut dissabte quan la policia el va aturar als afores de Budapest amb 12 sirians a l'interior del seu vehicle.

El mateix dia, un austríac va ser arrestat en una autopista entre Budapest i Viena per transportar cinc sirians, i un ciutadà polonès va ser detingut per transportar set sirians en un cotxe amb matrícula francesa.

Divendres, tres hongaresos van ser capturats per transportar 19 sirians dins la seva furgoneta i el 28 d'agost, tres serbis amb vehicles de matrícula italiana van ser detinguts a punta de pistola en una carretera rural del sud-est d'Hongria.

Els tres vehicles, un cotxe, una furgoneta i camió petit, transportaven en total 69 sirians i 12 iraquians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia