Societat

L'empaitada d'ànecs de Roses, avalada

La polèmica tradició centra el ple, i l'alcaldessa anuncia una sentència a favor

La polèmica empaitada d'ànecs de Roses va ser un dels temes principals del ple d'ahir, en què part de l'oposició va preguntar a l'alcaldessa, Montse Mindán, sobre la imatge internacional que ha aparegut de la festa, i quan es farà la consulta popular per decidir-ne el futur. En el plec de precs i preguntes hi van fer referència ERC, el PSC i Unió. L'alcaldessa va respondre que “evidentment no és agradable aparèixer als mitjans per una cosa negativa”. Però ho va atribuir al vídeo que s'ha fet viral en què una noia utilitza un ànec per agredir un càmera de televisió. Mindán va assegurar que això “ha magnificat la situació”. No va posar data de la consulta però sí que va anunciar que l'Ajuntament ha rebut una sentència judicial favorable, datada al mes d'abril d'aquest any, arran de la denúncia que l'any passat va presentar el Col·legi d'Advocats de Barcelona pel tractament que es fa als ànecs en l'empaitada. ERC va ser el grup que va criticar amb més duresa el govern municipal per aquesta tradició rosinca. La formació va anunciar que defensarà la no-continuïtat de l'empaitada ni dels correbous, quan es faci la consulta als veïns de Roses. ERC va incidir especialment en la imatge que Roses ha projectat al món, fent referència al ressò mediàtic que ha tingut el vídeo de l'empaitada d'aquest any en el qual una noia fa servir un ànec per agredir un càmera de televisió que la grava.

Acord per penjar estelades

Els grups de CDC, Gent del Poble (que formen govern) i ERC-AM (a l'oposició) van presentar al ple d'ahir una moció conjunta per acordar penjar l'estelada a les rotondes del municipi. La moció es va aprovar en un debat intens i amb el vot favorable d'aquestes tres formacions, i el contrari del PP, el PSC, Unió i Ciutadans. En concret, aquestes estelades es penjaran a la caseta de l'estany i a la cruïlla de la carretera de Cadaqués i Palau. A més, ERC va presentar una moció de suport al Correllengua, que també es va aprovar amb els mateixos suports de CDC, ERC i GdP més Unió. El PP hi va votar en contra, mentre que Ciutadans i el PSC es van abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia