Osona/Ripollès

Jordi Montaña defensa el treball en xarxa de les universitats de l’interior al pregó de la festa major de Manresa

El rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, ha estat escollit aquest any pregoner de la festa major de Manresa.

  • VÍDEO: 212031

El pregó es va fer dissabte i ni Montaña ni el mateix alcalde de Manresa, Valentí Junyent, van esquivar els recels que va haver-hi a la capital del Bages quan es va anunciar la federació universitària amb Vic. Jordi Montaña defensava la necessitat que les universitats de les ciutats de l’interior del país treballin en xarxa per poder competir amb les de Barcelona.

L’alcalde de Manresa va destacar que la federació universitària ha permès, per primera vegada, disposar de facultats i degans al Bages i no només d’estudis universitaris com fins ara. Junyent destacava que aquesta fita arribava en l’any del vint-i-cinquè aniversari de la Fundació Universitària del Bages.

Nota de premsa de la UVic

Jordi Montaña: “Tenir o no tenir universitat marca el destí de les ciutats”

El rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña, ha donat avui el tret de sortida a la Festa Major de Manresa, en un acte a la Sala de Sessions de l’Ajuntament, acompanyat de l’alcalde Valentí Junyent i d’una nodrida representació de la societat manresana. Durant el pregó el rector ha manifestat la importància que suposa el fet de ser ciutat universitària i ha declarat que “tenir o no tenir universitat marca el destí de les ciutats”. Montaña ha explicat que el paper de les universitats ja no es limita a fer de “llançadora” de generacions de joves preparats, sinó que també se li demana que investigui, innovi, estigui a prop de les empreses, s’impliqui en el funcionament econòmic i que “esdevingui el motor social que les nostres societats requereixen”.

En referència a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, que és fruit del pacte federatiu signat fa divuit mesos entre la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages, el rector ha parlat de la idiosincràcia de la nova institució. “Estem construint un nou model d’universitat, amb una gestió flexible i amb molta capacitat de decisió i acció”, ha manifestat, i ha remarcat el paper que aquesta universitat juga en el territori, al costat de les altres ciutats universitàries petites i mitjanes, que ajuden a donar múscul al país, amb Barcelona com a punta de llança. “No tinc cap dubte que la UVic-UCC és un projecte estratègic de país”, ha afirmat, mentre remarcava la seva territorialitat com un dels aspectes definitoris de la institució, i que es reflecteix en la composició del seu òrgan gestor, el Patronat de la Fundació Universitària Balmes, on hi ha onze ciutats representades a més de representants del teixit empresarial, de la comunitat universitària i del govern.

Jordi Montaña s’ha fet ressò de la commemoració del 25è aniversari de la Fundació Universitària del Bages i ha assegurat que és “un instrument fonamental per a la consolidació i projecció de Manresa com a plaça universitària al país”. El rector de la UVic-UCC ha culminat el pregó felicitant l’alcalde i la societat manresana “pel pas històric que hem fet de federació universitària i que ens ha d’obrir les portes del futur”.

De la seva banda, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent ha coincidit en assegurar que la Universitat concedeix a Manresa més oportunitats i ha destacat que en l’any que la FUB celebra els 25 anys, passi a "tenir facultats i degans".

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia