Vallès Oriental

L’Adif esborra un mural amb una estelada pintat per la CUP a Figaró

L’Ajuntament va demanar a l’empresa si la pintada tenia permís

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) va esborrar aquest dijous un mural amb una estelada i un poema de Vicent Andrés Estellés que membres de la CUP de l’Alt Congost havien pintat fa uns dies en un mur de formigó que hi ha a tocar de l’estació del poble.

El mur és propietat d’aquest organisme que depèn del Ministeri de Foment. Al mural, també hi havia la frase “Governen-mos”, eslògan de la CUP per a les eleccions del 27-S.

A través de Twitter, la CUP de l’Alt Congost assegurava: “L’Ajuntament de Figaró assenyala, Adif executa” en un tuit on adjuntava les dues imatges: la del mural i la del mateix mur repintat de color gris. Els operaris van pintar de gris el tram on hi havia el mural i un tros més on ja no hi havia pintada.

L’alcaldessa de Figaró, Maite Carrillo (Figaró Progrés), explica que, després de veure la pintada, va consultar a l’Adif si s’havia demanat permís per fer-la. “Ens van dir que no i que no permetien aquest tipus de pintades, També que es tractava d’un acte d’incivisme i que si volíem podíem denunciar els autors”, fet que no han fet, aclareix. Van fer la petició perquè els “preocupava que qualsevol pogués anar allà i pintar-hi el que volgués”. Amb tot, l’alcaldessa es mostra sorpresa per la rapidesa de l’Adif a l’hora de repintar el mur. “No ens ho esperàvem”.

“COLOR I POESIA”

Per la seva banda, Lluc V. Pelàez, membre de la CUP de l’Alt Congost i exalcalde de Figaró, afirma que el mur “era lleig i gris” i que hi van posar “color i poesia”. Pelàez defensa “la llibertat d’expressió” per poder fer la pintada, per la qual no van demanar cap mena de permís. Segons explica Pelàez, la CUP de l’Alt Congost valorarà què fa ara. “No pintem murals perquè els esborrin l’endemà”, assegura.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia