Societat

Els sindicats volen que s'eradiquin les puces de la comissaria de Solsona

Des del 13 d'agost s'ha detectat la presència d'aquest insecte, que ja ha picat tres agents

Reclamen “mesures més contundents” per eliminar-lo

El Col·lectiu Autònom de Treballadors (CAT), el Sindicat dels Mossos d'Esquadra (SME) i el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) van presentar ahir una denúncia conjunta en què reclamaven a la direcció general de la Policia que apliqui mesures “més contundents” per eradicar la plaga de puces que hi ha des del 13 d'agost passat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Solsona.

“Després de 15 dies la situació no s'ha controlat”, va manifestar ahir el delegat de riscos laborals del CAT, Jaume Gustems, a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). En aquest context, va reclamar que es facin accions més agressives com ara la fumigació d'aquestes dependències policials. Gustems va afirmar que “a dia 1 de setembre encara” hi ha “treballadors que són víctimes de picades de puces a les dependències policials”.

Quan es van detectar les primeres picades, va explicar, l'administració va actuar “amb urgència” i, a través d'una empresa especialitzada, “va posar unes trampes i va fer aspiracions periòdiques per eliminar aquests insectes”. No obstant això, Gustems va exposar que aquestes accions no han estat suficients i demana que es fumigui la comissaria, la qual cosa implicaria l'aïllament de les dependències durant 24 hores, però els agents podrien continuar treballant. “Es podria desplaçar el servei a altres dependències com ara a la Policia Local de Solsona o a les comissaries de Manresa i Berga, que no són gaire lluny”, va dir.

De moment, s'han detectat tres casos de picades i un dels agents “ha hagut de ser atès pels serveis mèdics”, va detallar Gustems. A més, va alertar que la situació es podria agreujar i que, per exemple, els policies podrien escampar les puces fora de la comissaria.

Mesures adequades

Per la seva part, però, la direcció general de la Policia (DPG) considera que s'han pres les mesures adequades, ja que no hi ha cap plaga, perquè s'han detectat pocs exemplars.

“Les trampes col·locades han detectat un nombre molt reduït de puces, i en algun cas no se n'ha detectat cap”, manifesta la DGP, segons l'ACN. Així mateix, argumenta que les autoritats policials han actuat “seguint el protocol establert en casos de presència de paràsits en comissaries”. En aquest context, la DGP ressalta que, a través de l'empresa especialitzada que han contractat, durant els dies vinents es continuaran les actuacions d'aspiració de la comissaria.

LES FRASES

A dia 1 de setembre encara tenim treballadors que sóc víctimes de picades de puces
Jaume Gustems
delegat de riscos laborals del CAT
Les trampes col·locades han detectat un nombre molt reduït de puces, i en algun cas no se n'ha detectat cap
Direcció General de la Policia

Les accions contra les puces

Fonts dels Mossos d'Esquadra consultades per l'ACN van explicar que el 13 d'agost es va saber que hi havia puces en un vehicle policial. A partir de llavors, “es van començar a fer les accions adequades ” i es va contactar amb una empresa especialitzada. La seva primera acció va ser desparasitar el vehicle. Entre el 24 i el 31 d'agost es van aplicar altres mesures com ara col·locar trampes a la comissaria, mentre que el servei de neteja “fa aspiracions intensives cada dia”, segons els Mossos. La darrera inspecció va ser dilluns i la recomanació de l'empresa és “que continuï la neteja amb aspiradors.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA