Osona/Ripollès

El manlleuenc Ricard Farrés crea una guia per treballar a Londres

Recull consells per trobar-hi feina en set dies i les 30 millors empreses per tenir-ne de seguida

  • VÍDEO: 210805

El manlleuenc Ricard Farrés, que fa dos anys que viu i treballa a Londres, ha publicat, fa un parell de setmanes, una guia “per ajudar persones que volen anar a treballar i viure” a la capital del Regne Unit. La guia es pot trobar al portal que ha creat a la xarxa i s’hi donen “consells bàsics”, entre els quals hi ha “estar molt motivat, sàpigues o no anglès”. Al document, de 33 pàgines, Farrés hi recull temes de “burocràcia” que cal tenir en compte a l’hora de trobar feina, com tramitar l’Insurance Number, que seria l’equivalent al número de la Seguretat Social, o registrar-se al National Health Service (NHS) “per si et poses malalt i et cal atenció mèdica”. També aplega una trentena d’empreses “per trobar una feina bàsica per adaptar-te” i començar a tenir ingressos un cop allà. Es tracta d’empreses sobretot relacionades amb el món de l’hostaleria, grans franquícies de cafeteries i de menjar ràpid on hi sol haver moviment constant de treballadors.

En el seu cas, Farrés, que és dissenyador gràfic, va trobar feina del seu àmbit de manera molt ràpida. Va estar de sort de ser “en el moment oportú en el lloc oportú”. “Vaig enviar el currículum per internet, em van fer l’entrevista i em van agafar”. Des de llavors ha treballat en dues empreses de disseny gràfic i ara, que està uns dies a Osona, pot treballar en línia.

Explica que els sous en general “són millors que aquí”, encara que és conscient que en les cadenes relacionades amb l’hostaleria són de “mil o mil i poc”, però “un sou normal” ronda les 2.000 lliures (2.400 euros).

Pel que fa a l’allotjament, Farrés diu que “cal tenir molt clara la zona on es vol viure” i menciona diverses pàgines web que poden ajudar a trobar una habitació. Explica que llogar-ne una pot costar entre 500 i 700 lliures al mes (entre 700 i 1.000 euros). La guia Futuro en Londres també fa referència als tràmits que cal seguir per obrir un número de compte al Regne Unit, a les ajudes que es poden rebre per part del govern o a com fer el currículum i també la carta de presentació que demanen moltes empreses. Al document Farrés insisteix en el fet que no dominar l’anglès no és una barrera a l’hora de trobar una feina, si més no una que permeti anar millorant l’idioma.

Des que va publicar la guia, ja ha comptat unes 540 descàrregues i unes 480 visites diàries a la pàgina web, i també ha rebut correus electrònics de persones que l’han baixada per fer-li més consultes, algunes de les quals quan ja eren a Londres. De moment es pot descarregar de manera gratuïta, encara que cal registrar-se, però no descarta, si cal, treure’n beneficis més endavant, ja que hi ha “gent que van a Londres que volen vendre productes” i que s’han interessat en el web de Farrés.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia