Societat

5.600 estudiants comencen les proves d'accés a la universitat de setembre

Cristina Fernández Cubas, Federico García Lorca i Juan José Millás protagonitzen el primer examen, de llengua castellana i literatura

Un total de 5.620 estudiants han començat aquest dimecres tres dies d'exàmens. És la convocatòria de setembre de les proves d'accés a la universitat (PAU) per tots aquells que no les van passar al juny o que en volen millorar la qualificació per poder entrar als estudis desitjats. La majoria dels estudiants es presenta a les proves de la fase general i 1.504 només faran alguna prova de la fase específica. La primera prova, a les 9 del matí, ha estat la de llengua castellana i literatura, un examen on han aparegut textos de Cristina Fernández Cubas i Juan José Millás, a l'hora que s'ha demanat analitzar el poema Romance de la luna, luna' de Federico García Lorca.

El segon examen de la segona convocatòria de la selectivitat, d'aquest setembre, ha estat el de llengua catalana i literatura. La prova ha recollit un fragment d'El cafè de la Marina de Josep Maria de Sagarra, en la primera opció, i un fragment de La maternitat d'Elna d'Assumpta Montellà, en la segona. A més, l'examen també feia referència a El Cafè de la Granota' de Jesús Montcada. Curiosament De Sagarra i Montcada són dos dels autors que ja van aparèixer en l'examen de català al juny amb les mateixes obres, de lectura obligatòria a Batxillerat. En general, els alumnes han sortit satisfets i convençuts que llengua catalana ha estat més fàcil que llengua castellana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia