territori

El PSC de Reus presenta un paquet d'esmenes als pressupostos de l'Estat

Els socialistes reclamen partides per l'estació intermodal i el baixador de Bellissens

El diputat al Congrés i portaveu del PSC a Reus, Francesc Vallès, ha registrat un paquet d'esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat per tal de millorar les infraestructures ferroviàries dela ciutat i fomentar la cultura i la recerca. En l'àmbit de la xarxa ferroviària, les esmenes "són a càrrec de les inversions que el govern del PP ha deixat sense pressupostar, segons es preveia a la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut", explica el socialista.

D'una banda, es fa referència a la construcció de l'estació intermodal al sud de l'aeroport i la connexió amb l'alta velocitat, i de l'altra, a la construcció del baixador de Bellissens i la renovació de la línia Reus-Móra. Per Vallès, “és indispensable unitat d’acció per defensar conjuntament aquests projectes i garantir la seva execució. No podem permetre que aquests projectes no es duguin a terme”, ha manifestat.

Diners pel Trapezi i la recerca alimentària

En l’àmbit de la cultura, s’ha presentat una esmena per tal de demanar una partida econòmica de 50.000 euros dirigits a potenciar el festival de Circ Trapezi, després que la Generalitat n’hagi reduït la subvenció. I per tal de reforçar el Centre d’R+D+I en Nutrició i Salut, que ha esdevingut un referent a nivell internacional, i potenciar la recerca, es demana una partida de 300.000 euros.

Aquestes esmenes es debatran la setmana vinent a la Comissió de Pressupostos del Congrés dels diputats i, després, les haurà d’aprovar el Ple. En aquest sentit, Vallès insta a tots els grups polítics a donar suport a les esmenes socialistes “per la transcendència que tindran en el desenvolupament estratègic de la ciutat i del conjunt del territori”.

Pel diuptat, es tracta "d'esmenes totalment assumibles", en uns comptes que ha qualificat d'"electoralistes" i els "més indignes, més falsos i menys compromesos amb la ciutat de Reus de la història de la democràcia".

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA