territori

El PP exigirà al plenari que es pengin les banderes a l'Ajuntament de Reus

Els populars reclamen al govern municipal un informe sobre la publicitat institucional que es dóna als mitjans

Que les banderes espanyola, europea, catalana i reusenca tornin a onejar a la façana de l'Ajuntament de Reus. Aquest és el principal objectiu del grup municipal del PP de cara al plenari del proper divendres, en el qual presentaran una moció per tal "de fer complir la legalitat", en paraules del portaveu del partit, Sebastià Domènech. En cas que l'alcalde, Carles Pellicer, faci cas omís d'aquesta petició, el popular ha indicat que portaran aquesta decisió a la subdelegació del Govern de Tarragona, òrgan competent encarregat d'iniciar la via judicial. A la vegada, els dos regidors el PP ha anunciat que, per primer cop, no assistiran als actes institucionals de la Diada a Reus perquè Pellicer no ha consensuat la persona que farà el discurs institucional -el delegat del govern de CiU, Joaquim Nin.

"Les banderes ja es troben onejant a l'edifici de la Guàrdia Urbana i ja va sent hora que també estiguin a la façana del consistori per complir la llei". Són paraules del portaveu del PP, Sebastià Domènech, per tal de justificar la seva petició. El regidor ha reconegut que "no hi vam ser a temps" de fer el canvi quan ells van estar al govern amb CiU i que ara ha arribat el moment de dur-lo a terme (l'exregidora Alícia Alegret sí va fer el canvi a la Guàrdia Urbana). "Pot-ser era una de les coses que li feia por a l'alcalde i per això va trencar el pacte", ha assegurat Domènech.

En cas que Pellicer es negui a aprovar la moció "i ho digui públicament davant d'un micròfon", els populars es dirigiran a la subdelegació del Govern, com van fer amb el jurament del ple de constitució de Reus. Domènech no entèn perquè les banderes no onegen a la façana des de fa anys, quan el PSC les va retirar en motiu de la remodelació de l'espai i després ja no es van tornar a posar, en base a un consens polític. "Cadascú tindrà la seva bandera, el que se senti espanyol, l'espanyola, i el que se senti català, la catalana", ha insistit el popular.

D'altra banda, Domènech ha anunciat que ni ell ni la segona regidora popular, Maria Dolors Compte, assistiran als actes institucionals de la Diada a Reus, com són el discurs del dia 10 i les ofrenes florals de l'Onze de setembre. El motiu, segons el portaveu popular, és que l'alcalde no ha consensuat la persona que realitzarà el discurs institucional, com "s'ha fet tradicionalment". Als populars no els hi agradat gens que la persona escollida sigui l'actual delegat del govern de CiU, Joaquim Nin.

En aquest sentit, Domènech ha criticat durament la deriva política presa per Carles Pellicer: "estic convençut que quan llegeixi que no assistirem als actes de la Diada ni és molestarà en trucar-me". "Necessitem quatre anys de consens i diàleg i ens oferim a ser corresponsables però el seu partit només en té cinc regidors i en governa un ajuntament de vint-i-set", ha continuat el popular, qui creu que les maneres de fer de l'alcalde són "irresponsables" i amb una "constant improvisació".

Conèixer la publicitat institucional dels mitjans de comunicació

El PP presentarà una segona moció per tal que el govern municipal faci públic, de forma semestral, un informe detallat sobre la publicitat institucional que destinen l'Ajuntament i les empreses als mitjans de comunicació. "Hem tingut reunions i hem comprovat l'existència d'un greuge compartiu que no es pot permetre", ha explicat Domènech, qui creu que la inversió publicitària "ha de ser equilibrada i s'ha de basar en uns barems clars". "Pensem que amb més transparència, aquestes desigualtats poden quedar subsanades", ha conclòs Domènech.

Suport total a l'ordenança de civisme

La manca d'orientació i "l'estrès mental" de l'alcalde també es demostra, segons els populars, per la proposta de procés participatiu que va presentar aquest dimarts respecte a l'ordenança de civisme. "No estem en contra d'escoltar a la gent, però ja dic que nosaltres donen suport al 100% del text", ha comentat la regidoria Maria Dolors Compte, qui va assistir a la trobada. "Les sancions han de ser fortes", ha subratllat Sebastià Domènech. En qualsevol cas, des del PP no es tanca la porta a afegir qüestions durant el procés de rebuda de propostes.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia