Societat

Societat

Primera edició del Festival Casc Antic Solidari de Mataró

El comerç cèntric, solidari

Dues entitats mataronines de nova creació, l'Associació de Comerciants Casc Antic i l'ONG Voluntarios Cooperantes, creen un festival solidari

La recaptació es destinarà a construir una escola a Uganda

Dues entitats han nascut a Mataró i, de seguida, han decidit unir esforços per una bona causa. Es tracta de l'Associació de Comerciants Casc Antic de Mataró i els Voluntarios Cooperantes. La materialització de les sinergies entre les dues entitats s'ha traduït en el primer Festival Casc Antic Solidari, que mitjançant diverses activitats vol aconseguir fons per contribuir a la construcció d'una escola a Uganda. Aquest festival solidari tindrà lloc diferents dissabtes de setembre i octubre, en els quals hi haurà esdeveniments, activitats i espectacles, i la dinamització dels mateixos establiments, tot dins les fronteres del nucli antic de la ciutat.

El tret de sortida serà aquest dissabte amb la música com a protagonista a la plaça de Can Xammar. Hi haurà les actuacions de Chickens Hoppers, Leilatrip, José González i Indio Blau, i es tancarà l'acte amb un tast de rumba catalana. La següent cita serà el dia 26 de setembre amb el Corre-Tapes Solidari. Diversos bars, restaurants i comerços relacionats amb l'alimentació de la zona del nucli antic de Mataró serviran tapes a 3 euros. Cada establiment crearà una tapa solidària i una part dels guanys es destinaran a Voluntarios Cooperantes. El 10 d'octubre, l'art prendrà els carrers del centre històric de la capital del Maresme amb l'Art Solidari al Carrer. La darrera cita tindrà lloc el 24 d'octubre amb la celebració de l'Armario Solidario. Les botigues de roba promocionaran aquesta iniciativa amb l'objectiu d'exposar la roba i els complements. Se'n faran dues edicions: una de segona mà a la plaça de Santa Maria i una de roba de les botigues a la plaça de Can Xammar. Una part dels guanys també anirà destinada a l'ONG. A més, els dies 5 de setembre, 10 i 24 d'octubre els comerços trauran una parada al carrer just al davant del seu establiment.

“Volem participar amb el que sigui pel bé de la ciutat, ja que sumar sempre és molt bo”, va explicar el president de l'Associació de Comerciants Casc Antic, Miquel Sola, que va destacar “el vessant comercial i el solidari” del festival. Per la seva banda, Sergi Montes, membre de Voluntarios Cooperantes, es va mostrar satisfet de tenir l'ajuda dels comerciants del nucli antic, tot i que va assenyalar que “recollir fons és molt important, però també es pretén donar a conèixer l'ONG”. En aquest sentit, Montes va explicar que “el projecte de l'escola ja està gairebé enllestit, ara pràcticament només hi falta el finançament”.

L'Associació de Comerciants Casc Antic es va crear el mes d'abril passat per tal de dinamitzar la zona comercial de la part més històrica de la ciutat. Des de la seva creació s'han dut a terme activitats com ara el Dream Market, mercats de botigues al carrer, i les ballades de swing a la plaça de Can Xammar amb la voluntat de donar a conèixer l'oferta d'aquesta zona de Mataró. En aquests moments trenta establiments formen part de l'associació.

Per la seva banda, Voluntarios Cooperantes és una ONG que té per objectiu la construcció de centres comunitaris d'atenció allà on siguin necessaris. En aquests centres s'atenen les persones que estan en situació de risc d'exclusió social i se'ls ofereix assistència mèdica, alimentació i educació. L'ONG s'ha fundat el 2015 i té la seu central al Tecnocampus Mataró-Maresme.

Música, art i gastronomia
Els carrers i les places del nucli antic de Mataró seran l'escenari durant sis dissabtes, entre els mesos de setembre i octubre, de la primera edició del Festival Casc Antic Solidari. La música, l'art, la moda i la gastronomia en seran els principals protagonistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

Nou pas de vianants accessible entre el passeig Verdaguer i l’estació d’Igualada

IGUALADA
societat

Territori obre el procés per expropiar els primers 5 pisos buits de grans tenidors

barcelona
SOCIETAT

Pescadors de Vilanova i la Geltrú i Llançà, medalles de la pesca catalana 2024

VILANOVA I LA GELTRÚ
serveis

Ferrocarrils posarà noves tanques entre Bellaterra i la UAB perquè els animals no creuin la via

BELLATERRA

La UdG s’uneix al Mes del Comerç Just

girona
Salut

Més enllà dels estudis clínics convencionals

urbanisme

Impuls a la renaturalització de l’avinguda Doctor Fleming de Lleida

Lleida

Estudiants d’ESO del Ripollès ajuden a persones grans a fer servir el mòbil

camprodon

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona