Societat

Mataró Parc dóna 100.000 euros per a la Festa al Cel

El centre comercial s'estrena com a patrocinador i és la quantitat més gran que mai ha donat a la ciutat

L'Ajuntament destaca que més del 40% del pressupost el cobreixen aportacions privades

El centre comercial Mataró Parc aportarà 100.000 euros per a la celebració de la Festa al Cel, i es converteix així en el principal patrocinador privat del festival aeri. Ahir es va fer l'acte de signatura del conveni entre el gerent del centre comercial, Alfonso Millán, i el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey (CiU), que va destacar la generosa aportació feta per Mataró Parc i va reconèixer que li feia “il·lusió” que es tractés d'una empresa situada a Mataró “que està relacionada amb el comerç local i que és una empresa de les que més ocupació generen a la ciutat”. Amb l'aportació del centre comercial, Rey va calcular que els diners privats que subvencionaran el festival representaran “més d'un 40%” del pressupost global, “quan l'any passat va ser del 15%”.

Aportacions públiques

Pel que fa a les inversions públiques, el regidor de Promoció Econòmica va avançar que l'Ajuntament, a través de la partida de la seva àrea, invertirà uns 300.000 euros en l'esdeveniment. La Generalitat donarà 10.000 euros i la Diputació encara no ha fixat la quantitat exacta. “Sabem, però, que no serà de 100.000 euros com en la primera edició, perquè una quantitat tan alta només la van obtenir com a ajuda per arrencar el festival”, va dir. Per Miquel Rey, l'augment en el patrocini privat “evidencia la viabilitat de la iniciativa també de cara al 2016”, quan l'Ajuntament creu que es podrà incrementar.

El gerent de Mataró Parc, Alfonso Millán, va argumentar el generós patrocini pel fet que “la Festa al Cel és un dels esdeveniments nacionals més importants i el millor per a Mataró”. Millán, que va confirmar que la quantitat aportada és la més gran que mai fins ara el centre comercial ha donat a la ciutat, considera imprescindible la celebració d'aquest tipus de festivals per donar visibilitat a la ciutat i promocionar-la arreu. “Molta gent del Barcelonès o del Vallès no s'atura a Mataró i al Maresme perquè desconeix que tenim una cultura, un passeig, una platja i un port. Calen accions que ho facin visible”, va insistir. El gerent va defensar la importància d'aquest tipus de promoció i va assegurar que les veus que hi estan en contra “s'equivoquen”. En aquest sentit, Millán va recordar que l'any passat, “malgrat la pluja”, els establiments de restauració de Mataró Parc “es van omplir de gent”.

Implicació local

El centre comercial, des que es va posar en marxa el juny del 2000, ha donat suport a un bon nombre de projectes socials, culturals i esportius de la ciutat, entre els quals destaca el patrocini al futbol local i l'aportació de productes al Banc dels Aliments. “Fem tot allò que podem. Devem molt a aquesta ciutat”, assenyala Alfonso Millán.

La Festa al Cel se celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de desembre amb una exhibició aèria en què prendran part una trentena de naus militars i civils. L'escenari serà, com l'any passat, la platja de Mataró i es preveu una afluència de públic que anirà dels 150.000 als 200.000 visitants. El 2014, el mal temps va provocar que la xifra se situés en uns 50.000.

LA FRASE

La Festa al Cel és un dels esdeveniments en l'àmbit nacional més importants i cal promocionar-la
Alfonso Millán
Gerent del centre comercial Mataró Parc

LA XIFRA

40
per cent
del pressupost global de la Festa al Cel el cobreixen les aportacions privades, segons l'Ajuntament.
Fa il·lusió que la principal patrocinadora sigui una empresa de Mataró
Miquel Rey (CiU)
REGIDOR DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DE L'AJUNTAMENT DE MATARÓ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva