territori

Unanimitat per implantar l'esterilització dels coloms a Reus

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Reus han votat a favor de la moció d'Ara Reus on demanava un procés d'esterilització dels coloms del municipi. El partit de Jordi Cervera va anunciar aquesta setmana que presentaria la proposta, després que fa uns mesos s'acceptés però encara no s'hagi desenvolupat. En aquest sentit, la manera de reduir la presència de coloms a la ciutat seria mitjançant menjar esterilitzat, amb dispensadors d'aliments que s'instal·len en moments puntuals de l'any. Aquesta tasca s'hauria de fer, segons ha explicat Cervera, entre 4 i 6 mesos de l'any.

El regidor de Medi Ambient, Hipòlit Monseny, ha reconegut que no té experiència al voltant del menjar per esterilitzar coloms. Tot i això, ha posat d'exemple la ciutat de Barcelona, on s'ha reduït el nombre d'aquests ocells, i ha explicat que "posarem la proposta en mans de les empreses de control, i ho entrarem dins del prec de condicions del nou concurs que hem de treure ja", ha comentat Monseny. "Es tracta d'un tema a treballar dins de l'ordenança de fauna urbana", ha manifestat el regidor.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha explicat que "és un problema per anar-hi posant mesures, per al final aconseguir baixar la colònia de coloms". Per la seva banda, la regidora de la CUP, Mariona Quadrada, creu que "temes com aquests serien més productius si fossin aclarits en comissions".

Aprovada la moció sobre la creació d'una ordenança municipal específica de protecció animal

El plenari de l'Ajuntament de Reus també ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup municipal d'ERC, a instàncies del col·lectiu Libera!, sobre la creació d'una ordenança municipal específica de protecció animal.

Aquesta proposta es va pactar durant la campanya electoral, després del compromís dels grups polítics de la ciutat, menys Ara Reus i CiU, del programa de protecció animal creat i presentat per Libera!.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona