Vallès Oriental

El nombre d’estudiants de Batxillerat es redueix un 15%

Els alumnes de Cicles Formatius augmenten en quasi un 20% respecte al curs passat

El nombre d’estudiants que començaran el Batxillerat al Vallès Oriental s’ha vist reduït un 15,2% aquest proper curs escolar, en què passen dels 3.969 alumnes del curs passat als 3.366 d’enguany.

Tot i això, el total d’estudiants que cursen educació postobligatòria ha augmentat un 3,15% per l’increment d’alumnes als cicles formatius de Grau Superior i de Grau Mitjà.

Concretament, aquest curs vinent cursaran cicles formatius de Grau Mitjà un 19,75% d’estudiants més que l’any anterior, que passaran de 2.185 a 2.723, mentre que els de Grau Superior augmenten un 19,3% i se situen en 1.731 alumnes. En aquest sentit, l’augment més significatiu es produeix amb els estudiants de cicles formatius que estudien en escoles concertades. En els de Grau Mitjà, ha augmentat un 20,15%, mentre que la xifra d’alumnes de Grau Superior és més del doble que el 2014.

Segons les dades d’Ensenyament, la majoria dels estudiants de Formació Professional de la comarca estudien entre els municipis de Granollers i Mollet. De fet, el 70,4% dels alumnes de Grau Mitjà ho fan en aquestes dues ciutats, mentre que la resta estudien als altres municipis de la comarca. La xifra dels estudiants de Grau Superior a Mollet i Granollers representa el 84,5% del total.
Pel que fa a l’Educació Infantil, aquest curs escolar tindrà 618 alumnes menys que el curs passat, un 4,46% menys, i passen dels 13.855 del 2014 als 13.237 d’enguany. La major part d’aquesta reducció s’ha produït a l’ensenyament públic, amb 574 alumnes menys, mentre que a l’educació concertada s’ha reduït únicament en 44 infants. Tot i que aquestes dades dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament al Maresme i al Vallès Oriental poden variar per haver-hi matrícules pendents de confirmació, el total d’alumnes a l’educació obligatòria és de 60.925, 192 menys que el curs passat. Aquest nou curs, el nombre d’alumnes que cursen Educació Especial ha passat de 264 a 288 infants, un 8,3% més.

D’altra banda, les xifres d’alumnes a l’Educació Primària i Secundària han augmentat lleugerament. Enguany, el nombre de nens i nenes d’entre 6 i 12 anys és de 29.051 alumnes, 174 més que el 2014. Un augment similar s’ha produït a la Secundària Obligatòria, amb 228 estudiants més.

Pel que fa al personal, el nombre de professors funcionaris es redueix un 6% a la zona territorial del Maresme i el Vallès Oriental per un “augment de les jubilacions i pel concurs de trasllat que se celebra cada dos anys”, afirma Josep-Vicent Garcia, director dels Serveis Territorials. D’altra banda, el nombre de professors interins en aquesta zona augmenta un 20,5%. Són dades provisionals, ja que estan pendents dels darrers nomenaments.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia