Societat

Mataró també fa marxa enrere en el 25% de castellà

L'escola pia s'afegeix a la Gaspar de Portolà de Balaguer, on tampoc s'aplicarà la mesura

La família que havia reclamat un 25% d'hores en castellà dóna de baixa els dos alumnes del centre

Canvis a última hora, però benvinguts. Així és com afrontava ahir la comunitat educativa de l'escola pia de Mataró la notícia que finalment no caldrà aplicar la sentència que l'obligava a ampliar les classes de castellà a dos cursos. Segons es va confirmar ahir des del mateix centre, el pare dels dos alumnes demandants, que havien de cursar 6è i 4t aquest curs, va signar la baixa dijous passat després de comunicar-ho per correu electrònic el dia abans i fer-ho públic hores després a través de la premsa. El pare assegurava al diari ABC que canviava els seus fills a una escola privada perquè s'hi veien obligats després de la repercussió que havia tingut a final de curs la sentència que obligava a canviar el model d'immersió lingüística a l'escola on portava els seus fills.

Ahir, des del centre, que inicialment tenia previst fer un comunicat, es van limitar a dir que “mai s'ha forçat ningú a marxar” i la prova és que ja s'havia organitzat el curs per ampliar les hores de matemàtiques en aquestes dues aules per acatar la sentència judicial. Ampliar les hores de castellà amb les matemàtiques va ser la solució que es va pactar a final de curs, però no es va arribar a aplicar, ja que la mateixa família va considerar oportú esperar fins a l'inici del nou curs escolar per no interferir en el funcionament de l'escola pocs dies abans de finalitzar el curs. Des de la direcció de l'escola, en un primer moment, es va informar el professorat que, coincidint amb el primer dia de curs, ja n'estaven al corrent.

Segons van explicar des de l'AMPA, ahir al vespre s'havia previst una reunió extraordinària amb els pares per explicar com s'aplicava finalment la normativa a les classes de matemàtiques. “No hi haurà reunió perquè ja no cal i això és un alleujament per a tothom”, reconeixia ahir el vicepresident de l'AMPA, Raúl Legido.

Reunions amb els pares

Des del centre, s'ha confirmat que en els pròxims dies la nova direcció de l'escola pia Santa Anna de Mataró, que assumeix Toni Aguilar, es reunirà amb les famílies i, a més de presentar el nou director, també es comunicaran als pares els canvis que s'han produït a última hora i que deixen intacte el model lingüístic a l'escola.

Normalitat a Balaguer

Els curs va començar amb normalitat, i amb atenció mediàtica, a l'escola Gaspar de Portolà de Balaguer, on una família havia forçat per via judicial que s'augmentessin les hores de castellà dels alumnes en els cursos dels seus dos fills. La notícia va provocar concentracions i protestes d'altres pares i mares, però finalment la família, que ha explicat que la motivació era que augmentés la qualitat de l'ensenyament del castellà als seus fills, ha decidit fer marxa enrere i retirar la demanda per tal que la mesura no afecti la resta d'alumnes, mentre negocia amb l'escola i Ensenyament una atenció personalitzada. Ahir l'escola va iniciar el curs amb normalitat i amb els actes de protesta desconvocats. Només una pancarta dins del centre a favor de l'ensenyament en català era el testimoni de la polèmica que s'ha viscut aquests dies. La família, això sí, no va portar ahir els nens a l'escola, almenys a primera hora, segons va relatar l'ACN.

LA FRASE

Ho sabem a través del que va explicar el pare a la premsa, que no compartim. Ara volem normalitat
Raúl Legido
vicepresident de l'ampa de l'escola santa anna de Mataró

LA DATA

19.05.15
Entrava en vigor
la sentència, però es va ajornar fins al mes de setembre a petició de la família.

Precarietat a l'escola i sense nou institut a Montigalà

Els 200 alumnes de l'escola Montigalà de Badalona han començat el curs sense que hagin acabat les obres d'instal·lació del nou barracó del centre, que aquest any per primer cop tindrà alumnes des de P3 fins a sisè. Els estudiants s'hauran d'encabir a la resta de barracons de manera provisional i conviure amb els operaris fins a finals de setembre, quan està previst que s'acabin els treballs. Aquesta escola fa sis anys que està en espais provisionals i al final d'aquest curs sortirà la primera promoció de 25 alumnes del centre, que hauran de començar l'ensenyament secundari el setembre vinent en una zona educativa que a hores d'ara té la demanda de places saturada.

Aquest any, la Generalitat ha aprovat un pressupost de 4,5 milions d'euros per encetar les obres de construcció del nou edifici de l'institut Ventura Gassol, que s'ha de fer a l'espai que ara ocupen els mòduls de l'escola. De moment, els treballs encara no han començat. La presidenta de l'AMPA de l'escola Montigalà, Àngels Martí, explica que la comunitat educativa està preocupada que la partida “es pugui perdre si no comencen aviat les obres”. Per aquest motiu, tenen previst demanar en breu una reunió amb l'equip de govern de Badalona i amb la resta de grups municipals. Volen buscar la implicació de tots els partits per pressionar la Generalitat perquè no es faci enrere i posi en marxa les obres del nou centre educatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona