Societat

Fadesia celebra 23 anys amb un sopar benèfic

La celebració tindrà lloc divendres a l'Hotel AC Palau de Bellavista de Girona

La Fundació Tutelar Fadesia celebrarà divendres el vint-i-tresè aniversari amb un sopar de caràcter benèfic que tindrà lloc a les nou del vespre a l'Hotel AC Palau de Bellavista de Girona. L'objectiu del sopar és recollir fons per a l'entitat, que dóna suport a persones que tenen malaltia d'Alzheimer i altres demències i també als cuidadors principals dels pacients. El preu dels tiquets és de 60 euros. Les persones interessades a assistir-hi poden posar-se en contacte amb l'entitat.

Fadesia es va constituir com a associació sense ànim de lucre l'any 1992 amb l'objectiu de treballar a favor dels afectats d'Alzheimer i les seves famílies. En la commemoració del seu vintè aniversari, l'any 2012, l'entitat va decidir convertir-se en la Fundació Tutelar Fadesia per donar continuïtat als propòsits inicials.

L'entitat té diferents programes en marxa. El programa de grups de suport és un espai de trobada on els familiars de persones amb demència senil i Alzheimer poden obtenir informació, aprendre i compartir estratègies per fer front als trastorns de conducta que provoca la malaltia. Des del 2014 hi ha dos grups de deu persones cadascun que es reuneix cada dia.

El programa de psicoestimulació va adreçat als malalts i es treballa sobre funciones cognitives preservades per mantenir al màxim el nivell d'autonomia dels afectats. Aquest any es fan una mitjana de 28 hores setmanals d'estimulació cognitiva. El programa de tuteles té com a objectiu garantir els drets i el benestar dels malalts que no estan en condicions de decidir o administrar els seus béns o tenir cura d'ells mateixos. En aquests moments, Fadesia tutela 37 persones (26 persones tutelades, tres sota curatela, cinc defensades judicialment i tres a les quals s'administra el patrimoni).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia