Osona/Ripollès

Neix l’Associació Goli Gompa Water a Taradell

L’objectiu és finançar i construir una canonada d’aigua en uns pobles del Nepal.

Goli Gompa Water és una associació que s’ha creat a Taradell amb l’objectiu de poder recollir els diners necessaris per construir una canonada d’aigua i filtres entre els pobles de Naur i Goli Gompa per subministrar i potabilitzar aigua en aquesta població del Nepal.

L’associació la formen Quim Rosés, Rosa i Pep Brugulat. Rosés és l’impulsor d’aquesta iniciativa sorgida arran d’un viatge que va fer al Nepal fa uns anys: “Vaig anar-hi sol i va ser una gran experiència”. Fa uns mesos hi va tornar “per veure el Nepal d’una altra manera”. Va estar ajudant en una escola de Goli Gompa durant dos mesos. També hi va anar amb la intenció d’analitzar l’aigua: “Em vaig inventar un instrument però no hi havia energia”. Explica que “un cop allà i el fet de viure amb ells, veus els problemes reals que tenen i t’entren més ganes d’ajudar”. En aquest darrer viatge va conèixer el Gigmi Lama i aquest, juntament amb la gent del poble, “em va proposar construir una nova línia d’aigua d’uns set quilòmetres i un filtre de sorra al monestir de Goli Gompa”. Es tracta d’un municipi que va quedar molt afectat després del darrer terratrèmol. Està situat a uns 3.000 metres d’alçada i en una regió que “queda fora de les rutes turístiques”.

Rosés, que és enginyer tècnic d’explotacions forestals, explica que “l’objectiu del projecte és encarregar-se de tot”. És a dir, des de l’elaboració tècnica fins a ajudar en la construcció: “No volem lliurar els diners i que s’espavilin, sinó que volem ser allà i volem fer-ne el seguiment”. De moment ja s’ha posat en contacte amb la Universitat de Lleida, que “estan fent una col·laboració tècnica pel projecte”.
Pep i Rosa Brugulat, metge de professió, expliquen que “l’entusiasme de l’Enric ens ha fet ajudar a portar-ho a la pràctica i a muntar l’associació”, que actualment està en tràmits de convertir-se en una ONG. De cara als propers mesos estan preparant diverses activitats per recaptar la quantitat de diners necessària per fer realitat el projecte i que “encara està pendent del pressupost final”. Entre aquests actes hi ha l’organització de dos concerts o la venda de samarretes. No es descarta iniciar una campanya per internet mentre que també s’han posat en contacte amb altres ONG “perquè ens orientin”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA