Societat

Societat

Humanisme virtual

Un olotí crea un web en què tothom qui vol compateix idees per a una nova ètica que ajudi a superar la crisi de valors actual

Està oberta a particulars i a empreses de tot el món que aposten per una nova economia

Hi ha persones que, a part de la seva feina i les seves obligacions, volen contribuir amb un granet de sorra a millorar la societat. És el cas de l'olotí Jordi Bartrina, professor de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, que ha activat Ethical Heritage , una mena de Facebook, un punt de trobada virtual que posa en contacte persones i empreses de tot el món preocupades per resoldre qüestions filosòfiques i ètiques que estan en el fons de l'actual crisi de valors i econòmica que pateixen les societats teòricament més desenvolupades del planeta. De fet, es tracta que qui vulgui pugui compartir idees que aportin una nova manera d'afrontar la realitat.

Bartrina manté que el funcionament de la societat és de titular, superficial, exageradament accelerada. Per contra, la seva proposta és justament el contrari, és una aposta pel moviment lent a l'estil slow foot en tots els àmbits. Així, doncs, Ethical Heritage és un lloc virtual per encabir-hi el patrimoni ètic de persones, empreses i entitats. “Ara, per posar un exemple, els clients solen triar per preu i no per les idees que hi ha rere la fabricació d'un producte”, diu. “Ethical Heritage vol contribuir en el camp empresarial que la gent conegui més les idees que hi ha darrere d'una empresa i que això influeixi en les compres, encara que signifiqui pagar més diners per a un producte o servei”, hi afegeix. Exemples concrets d'empreses que aposten per aquesta manera d'entendre la realitat són La Fageda, una empresa amb una clara contribució social, una que ven viatges de felicitat, moltes empreses de nova creació que busquen un nou mitjà d'expressió, algunes de productes de proximitat, de coaching, organitzacions no governamentals, etc. “En certa manera, proposo un retorn a l'Humanisme per fer front a l'economia de l'absurd ara generalitzada”, sentencia. El nou web, però, és també una eina d'ús personal. “És un convit a compartir la teva bellesa interior, la manera de veure la vida... Tenim la necessitat de retornar a la filosofia i no ho podem fer des de Facebook”, explica. I hi afegeix: “Ethical Heritage premia persones que no farien història i que potser essent al web en faran”, indica.

Bartrina explica que registrar-se i operar al seu web és gratuït. Aquest lloc, que està obert a tothom, s'organitza en apartats pensats perquè els usuaris es puguin expressar ordenament en un context filosòfic: l'ètic, l'energètic, natura, cultura, la relació amb mentors i deixebles... Té també una pàgina negra, que és l'única que no és pública ni gratuïta. En aquesta pàgina personal, s'hi deixa constància de les coses que no es poden explicar fins que la persona que l'ha contractat no es mor. Se'n deixa constància al testament.

Sigui com sigui, el nou web ha rebut en poc temps 3.686 visites d'internautes amb un total de 15.489 minuts vistos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia