Osona/Ripollès

La consellera Munté presideix els 10 anys de la Llar Residència de Manlleu

La Llar Residència per a persones amb malaltia mental de Manlleu va ser la primera de titularitat pública que es va construir a Catalulnya.

Nota de premsa del Departament de Benestar i Família

La vicepresidenta Neus Munté participa de la celebració del 10è aniversari de la Residència per a persones amb malaltia mental de Manlleu

Aquesta va ser la primera residència pública per a persones amb problemes de salut mental que es va construir a Catalunya

La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha assistit avui a la celebració del 10è aniversari de la Llar Residència per a persones amb malaltia mental de Manlleu. Es dóna el cas que aquesta residència va ser la primera de titularitat pública que es va construir a Catalunya per a persones amb problemes de salut mental.

Aquest equipament, que disposa de 30 places, va posar-se en funcionament al 2005 fruit d’un treball previ de molts anys entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Manlleu, la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona i els veïns i les associacions del barri de l’Erm, que des dels inicis van facilitar la integració del recurs al veïnat.

La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona és l’entitat que gestiona la residència des de la seva obertura. A banda d’aquest equipament, aquesta entitat també gestiona diferents recursos de rehabilitació, habitatge, inserció laboral i oci adreçats a persones amb problemes de salut mental i addiccions.

La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, ha agraït especialment el treball de la Fundació: “La vostra trajectòria demostra que sou una entitat summament activa, amb unes capacitats més que demostrades per tirar endavant malgrat les dificultats i amb un projecte sòlid darrere”. Així mateix, Munté ha assegurat que “junts continuarem avançant en la promoció de l’autonomia personal de les persones”.

La celebració d’avui ha començat a les 9 del matí amb una caminada popular. Tot seguit, a les 11h, s’han obert les portes de l’equipament a tothom que el volgués visitar i a les 12h ha tingut lloc l’acte institucional. Posteriorment també se celebrarà un dinar entre els residents i els seus familiars i amb actuacions dels alumnes de l’Escola de Música de Manlleu, dels tabalers del Serpent de Manlleu i del Mag Marc Costa.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia