Societat

L'Escala posa punt final a la 25a Festa de l'Anxova

Ahir es van cloure dues setmanes d'activitats relacionades amb aquest producte que representa un sector estratègic per al municipi empordanès

Després de dues setmanes d'activitats relacionades amb l'anxova, ahir es va posar punt final a la 25a edició de la Festa de l'Anxova de l'Escala, que ha tingut el gastrònom Pep Nogué com a pregoner i la periodista Sílvia Cóppulo com a guardonada amb l'Anxova d'Or. Durant aquestes dues setmanes, 45 establiments gastronòmics han participat en la Ruta de la Tapa de l'Anxova, que cada any mou milers de persones interessades a tastar les diferents propostes que cada bar i restaurant fa amb el producte estrella i que, com destacava el president de la Unió de Saladors Històrics de l'Escala, Martí Callol, és un símbol “d'identitat d'un poble”.

També l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, remarcava que aquestes dues setmanes i la Festa de l'Anxova “representen un reconeixement al sector anxover, que és estratègic per al municipi i ha sabut combinar tradició i modernitat en l'elaboració d'un producte de màxima qualitat i que du el nom de l'Escala arreu”.

Pel pregoner de la festa d'enguany, Pep Nogué, l'Escala “és un d'aquells pobles on et trobes de meravella i on hi ha la sortida del sol més bonica de Catalunya”. Nogué va lloar també la feina “artesanal” dels anxovers de l'Escala i hi va afegir: “Si sabem com es fa tot el procés, mai més direm que un pot d'anxova és car.”

La periodista Sílvia Cóppulo, que té una segona residència a l'Escala i vol ser considerada “escalenca d'adopció”, hi va afegir que aquest municipi era el que ella havia triat i que “el millor regal que pots dur a una casa és un pot d'anxoves”.

La jornada d'ahir va incloure una degustació popular d'anxoves a la platja, l'actuació del grup d'havaneres Les Anxovetes i un homenatge a Joan Àngel Tomàs, un gran col·laborador de nombroses entitats i activitats locals –entre aquestes, la Festa de l'Anxova–, traspassat aquest any. Durant el cap de setmana també es va fer un concurs infantil amb tapes amb anxova en el qual van participar més d'una cinquantena de nens i nenes. També hi va haver un vermut d'anxoves amb maridatge de vins de l'Empordà.

LA FRASE

Si sabem com es fa tot el procés, mai més direm que un pot d'anxova és car
Pep Nogué
gastrònom


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA
salut

La barreja d’esport i música, per lluitar contra l’estigma de les malalties mentals, aterra al Berguedà

Olvan

El museu que més vocacions científiques genera està de celebració

Barcelona

La UE fixa el rumb cap a una IA a dues velocitats

Barcelona
salut

Prova pilot per tractar trastorns alimentaris amb realitat virtual

Tarragona