Societat

L'Ajuntament de Barcelona deixa el Saló de la Infància

El govern de Colau no considera prioritari destinar fins a 150.000 euros a un esdeveniment lúdic de pagament

La suma es reorientarà cap a activitats gratuïtes nadalenques per a infants i joves

La propera edició del Festival de la Infància, que se celebrarà entre el 27 de desembre i el 4 de gener a la Fira de Montjuïc, ja no tindrà una representació física de l'Ajuntament de Barcelona. Segons informava ahir El País, el govern municipal d'Ada Colau ha decidit no instal·lar-hi més el tradicional estand institucional de la corporació, i que representava una despesa d'uns 150.000 euros. La decisió es fonamenta en l'argument que l'executiu no considera “prioritari” consignar una aportació pressupostària en un acte on, per poder accedir-hi, s'ha de pagar una entrada que oscil·la entre els 7 i 12 euros. “És un preu elevat que no tothom se'l pot permetre”, justificava ahir la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz. La renúncia de l'Ajuntament, però, no afectarà ni la Guàrdia Urbana ni els Bombers de Barcelona, que continuaran participant com si res en el saló.

Els 150.000 euros que costava l'estand es destinaran a un altre ús, concretament a programar activitats de lleure gratuïtes per a nens i joves durant el període de les festes de Nadal. “Hem de prioritzar els recursos”, reblava ahir Ortiz, que hi afegia que a l'hora de confeccionar aquesta oferta es demanarà el parer del teixit associatiu del territori o dels seus eixos comercials. L'ICUB també donarà un cop de mà a l'hora de concretar la programació, on, d'entrada, es vol que hi hagi propostes de disciplines com el circ, el teatre o la música.

Des de l'Ajuntament de Barcelona també s'ha volgut emfatitzar que la mesura no suposarà cap xoc econòmic, ni molt menys, per a un esdeveniment que té una potent musculatura. No en va, la d'enguany serà la seva 52 edició, que aviat és dit, i es calcula que cada any rep uns 100.000 visitants.

LA FRASE

Barcelona es beneficiarà d'una decisió que no atura res, ja que el saló es continuarà fent
Laia Ortiz
tinent d'alcalde de drets socials

Omplir el buit de la pista de gel de plaça Catalunya

A aquestes alçades, la selecció d'activitats que es costejaran amb la partida del festival, encara està per perfilar. Ja se sap, però, que l'executiu de Colau vol que tinguin caràcter descentralitzat i, per tant, es distribueixin sobre la malla dels deu districtes de la capital. Un dels seus focus serà la plaça de Catalunya, amb la voluntat que aquesta oferta lúdica ajudi a omplir el buit que provocarà la no instal·lació, aquest any, de la pista de gel Bargelona, també per decisió de l'executiu de BComú. Una opció es instal·lar en aquest punt una fira d'economia sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia