Societat

Localitzen a Gavà uns seixanta galls destinats a baralles il·legals

La policia va trobar els animals quan feia una operació contra el tràfic antidroga, on va decomissar 257 plantes de marihuana

Els Mossos d'Esquadra van localitzar la setmana passada en una deixalleria abandonada de Gavà uns seixanta galls ensinistrats que es destinaven a baralles il·legals, en el marc d'una operació antidroga que es va saldar amb la detenció de dos homes de 41 i 50 anys.

La policia catalana ha detallat en un comunicat que, en la mateixa intervenció, es van decomissar un total de 257 plantes de marihuana en estat avançat de creixement, que suposen un total aproximat de 72 quilos d'aquesta droga, amb un valor al mercat d'uns 80.000 euros.

La investigació va començar a principi de setembre, quan la policia catalana va tenir informació de la presumpta existència d'una plantació de marihuana en una zona boscosa als afores del municipi de Gavà, en direcció a Begues.

Després de les primeres indagacions, van trobar una deixalleria abandonada que ocupava una superfície de dues hectàrees, i van constatar que al seu interior hi havia quatre espais dedicats al cultiu de marihuana.

També van advertir que també es practicaven altres activitats en tres barraques ubicades dins de la finca, de dimensions considerables.

L'1 d'octubre, la Unitat d'investigació de Gavà, amb la preceptiva ordre judicial, va fer l'entrada i registre de les diferents edificacions de la finca, vigilada constantment per part dels diferents membres d'una mateixa família, responsables del cultiu de la marihuana.

A més de la droga, en una de les edificacions de la finca es van trobar indicis clars que el lloc s'usava com a ring de baralles de galls, en les quals es feien apostes il·legals.

Els agents van trobar diverses fulles de cúter que els organitzadors de les baralles col·locaven a les potes dels galls perquè aquests ferissin els contrincants, així com diversos productes injectables destinats a enfortir els animals.

També els Mossos van trobar diferents restes orgàniques amb abundant plomatge, resultat dels combats il·legals, així com una tórtora ferida al cap que els ensinistradors utilitzaven per entrenar els galls.

En l'operatiu policial per desmantellar aquesta activitat il·lícita hi van participar efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i també efectius de la Unitat Regional de Medi Ambient, especialitzats en aquesta temàtica concreta.

Els detinguts, de nacionalitat espanyola i veïns de Gavà i l'Hospitalet de Llobregat, estan acusats d'un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.

A més, se'ls imputen infraccions molt greus de la Llei de Protecció dels Animals, amb sancions que oscil·len entre 401 i 20.000 euros.

Els detinguts, amb 11 antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES