Vallès Oriental

La Garriga manté Jiménez de Parga com a persona no grata

Tots els partits voten en contra de la moció que presenta Ciutadans i que només obté el seu vot

Ciutadans es va quedar sol en la defensa de la retirada de la declaració de persona no grata que el ple de la Garriga va donar l’any 2003 a Manuel Jiménez de Parga, que havia estat president del Tribunal Constitucional espanyol i que tenia relació amb el poble perquè havia tingut casa a l’Ametlla.

En el ple d’aquest dimecres al vespre, la moció presentada per Ciutadans només va rebre el vot favorable del seu regidor. Els altres 16 (de CiU, Acord-ERC, la CUP, ICV-EUiA, Solidaritat i el PSC) hi van votar en contra. D’aquesta manera, l’Ajuntament manté la declaració de persona no grata a Jiménez de Parga però també a Maria de los Llanos de Luna, delegada del govern central a Catalunya, i a l’exministre Juan Ignacio Wert, a qui també es feia referència en la moció.

L’alcaldessa, Meritxell Budó, considera que Jiménez de Parga, Llanos de Luna i Wert són “tres persones que mereixen seguir essent no grates pels mateixos motius que es va decidir en el seu dia”. En el cas de Jiménez de Parga, va ser per unes declaracions on criticava i qüestionava la realitat plurinacional de l’Estat espanyol. Llanos de Luna i Wert van ser declarats persones no grates fa menys temps. Van estar motivat per la participació de la delegada del govern espanyol en un homenatge a la División Azul i per les polítiques impulsades pel ministre d’Educació contra el model d’immersió lingüística de l’escola catalana. Amb tot, Budó no critica que Ciutadans portés aquest tema al ple: “Creiem en la llibertat d’expressió i si un grup vol portar aquesta qüestió al ple ho pot fer. Només espero que respectin l’opinió de la majoria”, diu.

Per la seva banda, Ángel Guillén, regidor de Ciutadans, considera que no és bo que institucions com un ajuntament etiquetin la gent “per discrepàncies ideològiques”. Per això, a banda de la revocació de la categoria de persona no grata a tots tres, la moció presentada per Ciutadans demanava que l’Ajuntament es comprometés a no utilitzar més en un futur aquest terme “per motius de discrepància ideològica”. Guillén considera que els partits no van entendre l’argument d’un text on no volien “fer d’advocats” de cap dels tres personatges. De fet, Guillén recorda que ell tampoc està d’acord amb el ministre Wert.

SUPORT A MAS, RIGAU I ORTEGA

D’altra banda, el ple també va aprovar una moció de suport al president Mas, a la consellera Irene Rigau i a l’exvicepresidenta Joana Ortega davant de la citació per declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel procés obert contra ells per la consulta del 9-N. Es va aprovar amb l’única abstenció del regidor del PSC i el vot en contra de C’s. En canvi, els vots de CDC i Acord-ERC van servir per tombar una moció de la CUP contrària a projectes com el del centre de referència de la meteorologia o de l’asfaltat del camí de les Illes al Parc Natural del Montseny.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà