Societat

Innovació

Turisme per a ‘runners'

Jonathan Florido és el jove emprenedor que està al darrere de la iniciativa Runner Xperience

El projecte ha estat el vencedor del programa Yuzz Tarragona, i ara competirà en l'àmbit estatal

Córrer s'ha convertit en una moda que cada dia guanya més adeptes arreu del món.

L'explosió del fenomen ha motivat l'aparició de milers de curses arreu del planeta, i Catalunya no n'és pas cap excepció.

Dins d'aquest boom,Jonathan Florido, un jove enginyer informàtic badaloní de 25 anys, decideix presentar una idea a un concurs d'emprenedoria en el marc del running, una de les seves passions.

Runner Xperience és la proposta que ha servit perquè Florido guanyés la tercera edició del programa Yuzz Tarragona.

Amb el projecte, segons l'emprenedor, es “vol situar el turisme esportiu com una alternativa a l'oci tradicional”. Runner Xperience comercialitza lots que integren nits d'allotjament i la inscripció a curses de tot tipus, des d'urbanes fins a trajectes de muntanya, passant per la tradicional marató, els preus, segons Florido, són “low cost”.

L'emprenedor assegura que aquests preus són molt competitius pel que fa al mercat, “gràcies als convenis que tenim amb els hotels i les organitzacions”. Per aquest fet, segons Florido, “l'esportista estalvia temps i diners”, ja que “està pagant gairebé el mateix que si organitzés ell mateix el viatge”.

D'ençà que va guanyar el Yuzz, el líder de Runner Xperience assegura que estan tenint molta demanda d'hotels que s'han interessat pel projecte. La xifra que han assolit fins ara és de 30 acords tancats amb allotjaments i organitzadors de curses.

“El nostre objectiu és començar a vendre els productes aprofitant la campanya de Nadal”, explica Florido, que hi afegeix que el seu projecte es pot posicionar en el mercat com un regal, ja que “segueix la filosofia d'altres productes al mercat com SmartBox”, és a dir, “regalar un paquet amb activitats”.

L'emprenedor admet que és un projecte molt jove, i que per això, de moment, les dues principals ciutats que acolliran les curses ofertes seran Tarragona i Barcelona. L'objectiu de Florido és arribar a Lleida i a Girona en un futur pròxim i, més endavant, expandir-se a l'Estat espanyol. “Un projecte ha de tenir molt en compte els seus recursos”, explica el líder de Runner Xperience, que hi afegeix: “estem en procés d'adaptació”.

En un any, però, assegura que volen oferir fins a 400 curses d'arreu del país.

Premiar l'emprenedoria

El projecte Yuzz, liderat per l'Ajuntament de Tarragona i el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE), té l'objectiu de formar joves de les comarques de Tarragona perquè les seves idees puguin esdevenir projectes empresarials reals.

Una vintena de joves de 18 a 31 anys reben formació i assessorament per tal de poder desenvolupar els seus treballs. Més enllà de l'aprenentatge, els participants tenen la possibilitat de rebre un premi que consisteix en un viatge a Silicon Valley (EUA), per conèixer de primera mà el paradigma de la innovació.

En l'àmbit estatal, els tres primers projectes seran premiats amb 30.000, 20.000 i 10.000 euros respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona