Osona/Ripollès

Jordi Domènech, al piano, i Maria Hinojosa estrenen ‘Vida de diva’ a L’Atlàntida

El músic manlleuenc i la soprano sabadellenca també recrearan, 25 anys després, una part del concert inaugural del Cicle de Concerts de Manlleu

El 9 de maig de 1990, coincidint amb la celebració dels 10 anys de l’Escola de Música de Manlleu, la soprano vigatana Anna Casadevall i el pianista manlleuenc Jordi Domènech, aleshores professor de l’escola, van protagonitzar un concert que, de passada, estrenava un Cicle de Concerts. Enguany aquest cicle celebra 25 anys, convertit en el festival de música clàssica més veterà de la comarca. La programació commemorativa de tota la temporada viurà diumenge un dels moments més especials: la reedició d’una part d’aquell concert de fa 25 anys, però a L’Atlàntida de Vic.

En aquesta ocasió el contratenor Jordi Domènech recupera la seva faceta com a pianista, i acompanyarà dalt de l’escenari la sabadellenca Maria Hinojosa, soprano amb una sòlida trajectòria nacional i internacional. El concert compta amb dues parts ben diferenciades. La primera, d’un format més clàssic, és la que reviurà part del repertori que va sonar a Can Puget fa 25 anys, amb peces de Mozart, Wolf, Tondrà, Donizetti i Puccini.

A la segona part arribarà la gran novetat, “i les sorpreses”. Sota el títol Vida de diva, Domènech i Hinojosa estrenen un muntatge teatralitzat, concebut com una reflexió sobre les grans figures del bel canto i del món del cant, passades pel sedàs de la ironia. Inclourà temes que van des de l’òpera, el barroc o la música contemporània fins al music-hall, com La Pajarera (Cunillé-Albertí), Rodelinda (Händel) o Faust (Gounod). “Recollim anècdotes i tòpics sobre aquest món, però la majoria basats en fets reals”, explicava dilluns, en el descans d’un assaig, la soprano Maria Hinojosa, que en aquesta segona part mostrarà, a banda de la seva versatilitat com a cantant, una menys coneguda faceta d’actriu. Tot i que el muntatge, que ha rebut l’assessorament de la dramaturga Lluïsa Cunillé, s’ha ideat i s’estrena “especialment per a l’ocasió”, no descarten poder-lo presentar en altres escenaris. El concert tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda, a la Sala Joaquim Maideu.

Hinojosa i Domènech ja havien coincidit en altres ocasions dalt l’escenari, fins ara sempre com a cantants. L’última, el desembre passat, quan van actuar, també a L’Atlàntida, com a solistes a El Messies, de Händel, en la cloenda del cicle de Grans Concerts 2014. Precisament, el concert d’aquest diumenge s’inscriu en la nova temporada de Grans Concerts de L’Atlàntida, en qualitat de concert extraordinari; com un original preàmbul.
Amics de la Música de Manlleu, entitat que actualment impulsa el Cicle de Concerts, va iniciar la commemoració del 25è aniversari el febrer passat portant l’Escolania de Montserrat a Manlleu. Fins a finals d’any encara quedaran un parell de propostes, com un nou concert del cicle de sonates per a violí i piano de Beethoven o el Concert de Nadal.
Del piano al cant
El concert de diumenge serà una bona oportunitat per tornar a escoltar Jordi Domènech com a pianista, després que els últims anys ha centrat bàsicament la seva carrera professional com a contratenor. De fet, el manlleuenc va entrar al món de la música tocant el piano, primer a l’Escola de Música de Vic i després al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Va ser mentre cursava un postgrau a Londres, al Royal Academy of Music, entre 1994 i 1999, quan va anar reorientant la seva carrera cap al cant: “Vaig marxar com a pianista i vaig tornar com a contratenor”, rememora, conscient que “en aquell moment em vaig tirar a la piscina i, per sort, hi havia aigua”. El seu debut operístic va ser a Sabadell, l’any 2000, interpretant Orfeo ed Euricide. Des de llavors, la seva veu s’ha pogut escoltar en grans teatres d’arreu d’Europa, recollint elogis i reconeixements.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia