Societat

Poques beques menjador

a la cua Lleida és la demarcació catalana que rep menys ajudes econòmiques per sufragar el 100% de l'import del dinar dels alumnes pendents Ensenyament encara té damunt la taula 11.088 sol·licituds per resoldre dels consells comarcals

Lleida és la demarcació de Catalunya que té assignades menys beques menjador per sufragar el 100% de l'import del dinar dels estudiants amb més dificultats econòmiques. El Segrià és, de molt, la comarca lleidatana que rebrà més ajudes (292), més de la meitat de les que ha tramitat el Departament d'Ensenyament a tota la demarcació, 462. A la resta de comarques lleidatanes, els ajuts són molt minsos, per no dir escassos: el Pallars Jussà (38), la Cerdanya i les Garrigues (24 cadascuna) ocupen el segon i el tercer lloc d'aquest rànquing sota mínims en comparació de les altres demarcacions catalanes.

A més de les beques de menjador completes, Ensenyament també ha assignat beques pel 50% de l'import total del dinar. En aquest capítol, de nou el Segrià és la comarca més beneficiada de la demarcació, ja que 1.455 alumnes de les seves escoles rebran una ajuda econòmica. Sí que hi ha canvis pel que fa al podi d'ajudes, que ocupen la Noguera (339 becats) i l'Urgell (177).

A la resta de Catalunya, el Barcelonès lidera les beques menjador assignades tant en la modalitat del 50% (15.000) com en les completes (10.700), en què rep més de la meitat de les ajudes que s'assignen a tot Catalunya. El Vallès Occidental (7.600) i el Maresme (3.700), dues comarques barcelonines, segueixen el Barcelonès pel que fa a les ajudes pel 50%. En canvi, el Baix Llobregat, amb 1.500, i el Gironès, amb 635, són les que reben més ajudes pel 100% del cost del dinar per sota de la capital catalana.

11.000 beques pendents

Actualment ja s'han atorgat 68.159 beques menjador (1.800 més que el curs passat), de les quals aproximadament un 75% corresponen a beques que només cobreixen la meitat de l'import (61.634) i la resta, el 25% (16.525), a les completes.

Aquestes dades, però, no són definitives, ja que el procés d'assignació de les ajudes es manté obert. Segons ha informat el mateix Departament d'Ensenyament, la conselleria encara té damunt la taula 11.088 sol·licituds presentades (3.695 més que l'any passat) que estan en espera de revisió per part dels consells comarcals, la institució que s'encarrega de la gestió última de les beques menjador a tot el territori. La conselleria assegura que el mes d'agost passat va retornar les sol·licituds als consells per tal que en fessin la revisió pertinent. Per això, des de la conselleria es demana “celeritat” a les institucions comarcals per donar resposta als casos pendents.

A més de les beques garantides segons la renda econòmica familiar, hi ha un interval d'entre 5.498 i 15.595 alumnes que, tot i superar els llindars per a la beca garantida, podran rebre ajuts de fins al 50% de l'import en concepte d'ajuda addicional. La decisió també depèn dels consells comarcals.

En total, la conselleria calcula que, un cop finalitzi el procés, la dotació econòmica per a beques passarà de 48 a 49,5 milions d'euros. El model d'atorgament de beques menjador es va modificar el curs passat seguint les recomanacions del síndic de greuges per tal de garantir l'equitat del sistema i l'atenció als alumnes més necessitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona