Societat

Creix el nombre de turistes allotjats a Costa Barcelona

La marca, integrada pel Maresme i el Garraf, tanca l'agost amb 420.300 visitants i un 82,9% d'ocupació

Barcelona encapçala la llista de viatgers registrats en hotels a Catalunya

Catalunya està de moda, i la bona salut del turisme n'és un bon exemple. L'última prova són les xifres de viatgers registrats en els hotels del Principat els mesos de juliol i agost publicades per l'Idescat. L'últim mes complet d'estiu es va tancar amb 2,373 milers de turistes passant les vacances en hotels del territori, un 4,8% més que el mateix mes de l'any passat. El juliol ja s'havia tancat amb un creixement turístic per sobre del 5% respecte al 2014, un any en el qual el sector va arribar a xifres de rècord.

Barcelona, i concretament la marca Barcelona ciutat, és la zona de Catalunya que més beneficiada ha sortit d'aquest augment, registrant un increment interanual de
turistes del 6,1%.

Pel que fa a la resta de les marques turístiques avalades per la Generalitat, les dues amb nom barceloní, també han obtingut bons resultats, especialment la de Costa Barcelona, integrada per
les costes del Garraf i del Maresme, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat i els
dos Vallès –incorporats aquest any a la marca comercial–, que va tancar l'agost amb 420,3 milers de visitants en els seus hotels. L'altra marca que utilitza el nom de la capital del país, Paisatges Barcelona, la denominació que engloba el que es coneixia abans com a comarques centrals, ha obtingut uns resultats més modestos (17.1); unes dades, en tot cas, del tot raonables per aquesta zona de Catalunya a l'estiu.

La distribució varia lleugerament pel que fa a la xifra de pernoctacions. Barcelona liderava la classificació el juliol, però a l'agost va ser superada per la Costa Brava, que va registrar un grau d'ocupació d'habitacions del 83,3%. Una tendència a l'alça que també va experimentar Costa de Barcelona, que va tancar l'últim mes complet d'estiu amb una ocupació del 82,9%. Tant al juliol com a l'agost, la majoria dels turistes que han dormit a Catalunya són estrangers.

Més visitants a Lleida

Per segon estiu consecutiu, les pernoctacions a la demarcació de Lleida han augmentat respecte de l'any anterior. Concretament, entre el juliol i l'agost, l'increment ha estat del 5,35%. Especialment significatiu ha estat l'increment d'ocupació en càmpings (7,5), hotels (2,39) i bungalous (100%). “Fem una valoració molt positiva de la campanya”, assegura Juli Alegre, director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que destaca els resultats obtinguts per la marca turística Pirineus. “Al Trens dels Llacs, per exemple, hem augmentat els vagons i hem obtingut un 100% d'ocupació”, explica Alegre, que es mostra confiat en millorar resultats de cara a la tardor; una estació més propensa, turísticament parlant, per les comarques englobades sota la marca Terres de Lleida.

Els hotels de la Costa Daurada, per la seva banda, van ser, a l'agost, els tercers de Catalunya amb més pernoctacions, superats només per la Costa Brava o Barcelona, i els segons, de tot el Principat, pel que fa al percentatge d'ocupació hotelera. En relació amb les categories dels hotels escollits pels visitants, aquest estiu el més sol·licitat ha estat el de quatre estrelles, tant durant el mes de juliol com a l'agost.

LA FRASE

La campanya ha estat molt positiva si es tenen en compte els resultats de tota la demarcació
Juli Alegre
director patronat de turisme de lleida

LES XIFRES

82,9
grau
d'ocupació hotelera registrada a la marca Costa Barcelona durant el mes d'agost passat.
4,8
per cent
de turistes més s'han allotjat aquest agost a Catalunya en relació amb el mateix mes de l'any passat.

L’equip de pediatria únic de la Garrotxa compleix cinc anys

L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa ha atès més de 260.000 visites aquests primers anys de funcionament

OLOT
 
Successos

Un mort i un ferit de poca gravetat en esfondrar-se l’encofrat d’una obra a Terrassa

Terrassa
 
Cop islamista a Barcelona

Desenes de taxistes homenatgen les víctimes dels atemptats amb ofrenes a Canaletes

Barcelona
 
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Diumenge amb més sol

Barcelona
 
Societat

Unes 200 persones en la 3a trobada transfronterera al port de Tavascan

Lladorre
 

Un motorista ferit greu en sortir de la via a Rellinars

Rellinars
 
Cop islamista a Barcelona

Palma penja la senyera en solidaritat amb Catalunya

Palma
 
Rússia

Set ferits per l’atac d’un home armat amb un ganivet a la ciutat russa de Surgut 

Madrid / Moscou
 
Successos

Ferida greu una nena de vuit anys que va caure quan anava en parapent a Organyà

Organyà