Vallès Oriental

Premi a la pastisseria Vallflorida per fer el millor croissant artesà

L’establiment de Sant Esteve de Palautordera ha guanyat el concurs en l’àmbit estatal

La pastisseria Vallflorida de Sant Esteve de Palautordera, amb els germans Lluís i Gerard Costa Gil al capdavant, ha guanyat el Concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya, que atorga l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Al concurs hi participaven 44 pastissers de tot l’Estat, una tercera part dels quals procedents de Catalunya.

El guardó ha culminat vuit anys de participació en aquest concurs. Lluís Costa, el pare d’en Lluís i en Gerard, hi va participar els dos primers anys, quan només hi concursaven 24 i 32 pastissers respectivament. “Sempre havíem quedat entre els 10 primers, i això ja és un gran premi, però aquest any l’hem encertat”, explica Costa, molt satisfet per aquest reconeixement.

El seu fill Lluís també estava exultant. “Feia temps que buscàvem aquest premi. Ara, falta vendre molts croissants i treballar molt perquè a la gent li agradi i torni”. I pel que sembla, de moment ho estan aconseguint perquè aquest dijous a mig matí ja els havien venut tots, tot i que ja n’havien fet més.

A la pastisseria Vallflorida ja fa anys que fan aquest croissant de mantega. “Ara l’hem anat perfeccionant fins a trobar el punt just”. A l’hora de puntuar els croissants, el jurat té en compte l’aparença (que no sigui massa gran, que no sigui deforme...); la textura; el fullat i el gust. “Per a mi, entre els 10 finalistes tant podria guanyar el primer com el desè. La qualitat és molt bona”, assegura Costa.
El pastisser de Sant Esteve de Palautordera considera que l’elaboració dels croissants de mantega és difícil pel tema de la temperatura, ja que es necessita un sistema de refrigeració.

MÉS DE 30 ANYS

Costa es mostra totalment satisfet que en aquests més de 30 anys que fa que venen croissants no n’han venut cap d’industrial. “El dia que no puguem fer i vendre els nostres croissants, potser haurem de tancar”, afirma el pastisser. Igual que el bon cuiner és el que sap fer un bon brou o una bona truita, per a Costa, el bon pastisser és “el que sap fer un bon bombó, un bon croissant i presentar un pastís”. I això, afegeix, “el client ho sap valorar”.

A més dels croissants normals de mantega, la pastisseria n’elabora de petits, de xocolata, de salats, o de mantega farcits de 7 o 8 gustos com mascarpone, gerds, maracujà i massapà de castanya.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva