Vallès Oriental

REPORTATGE

Viure i poder viure al Montnegre

Una parella va comprar Can Puig de Fuirosos, on viuen i tenen un negoci de turisme rural

Després d’una experiència positiva en una casa rural del Montseny, l’Àlex Mena i la Gemma Tarridas van adquirir la finca de Can Puig de Fuirosos, a Sant Celoni, l’any 2005.

La seva intenció era viure a la casa i, a la vegada, poder viure’n a través del turisme rural i l’explotació de les 25 hectàrees de la finca. “La casa estava en runes i nosaltres mateixos l’hem anat restaurant”. El 2008 van començar amb el negoci turístic i relaten la dificultat d’engegar-lo pel fet que la casa es troba al Parc Natural. “Volíem millorar i potenciar un espai, sent respectuosos amb la natura, i ens trobàvem molts impediments”.

Un dels aspectes que destaquen és que la comunicació amb l’administració és “molt lenta” i les normatives d’Urbanisme de la Generalitat “són molt difícils d’assumir”. En aquest sentit, posen d’exemple que fa dos anys que estant esperant poder fer reformes a les habitacions, ja que una normativa de la Generalitat els exigia la redacció d’un projecte especial per tirar les obres endavant. “Vam fer una reforma estructural a les teulades i el terra, i també volíem fer les habitacions noves per tenir privacitat entre nosaltres i els clients, i va ser llavors quan va sorgir aquesta normativa”, comenta ell.

Can Puig és considerada una edificació gran i per aquest motiu no els és permès ampliar la superfície de la casa. “Necessitem posar un porxo exterior per als clients, bàsicament per la pluja, i no podem; en canvi, sí que podríem restaurar el vell”. “Encara que l’edificació sigui gran hauríem de poder ampliar-la el mateix percentatge que es permet a les altres cases”.

MÉS HOTELS

Pel que fa a possibles usos hotelers a la zona, expressen que diverses cases podrien ser petits hotels rurals, sense necessitat de massificació del territori. “Es poden rehabilitar edificacions que permetrien fer més activitats com petits restaurants, cosa que ajudaria a dinamitzar el territori”. En aquesta casa, també dediquen la seva activitat a l’explotació del seu entorn. “Amb la venda de llenya paguem els treballadors que ho fan i tota la que podem guardar la fem servir per escalfar la casa amb la biomassa”.
Sobre el parc del Montnegre consideren que del parc hi ha poca informació i no es coneix prou. “S’hauria d’explicar més aquesta zona del Montnegre, ja que del parc se’n potencia més la part marítima”, diu Tarridas.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS