Societat

Nou detinguts en una operació de l'Audiència Nacional contra sectors anarquistes

Els Mossos fan escorcolls a l'Ateneu Llibertari de Sants i en domicilis de Barcelona i Manresa

L'operació està relacionada amb el cas Pandora, que l'any passat va detenir onze persones

Els Mossos d'Esquadra. èr ordre de l'Audiència Nacional, ja han fet nou detencions aquest dimecres en el marc de la nova operació relacionada amb el cas Pandora i està practicant deu escorcolls domiciliaris en habitatges i locals, alguns d'ells ocupats, de la ciutat de Barcelona, a més de dos domicilis de Manresa. Segons fonts policials, tots els escorcolls estarien relacionats amb integrants de l'organització Grupos Anarquistas Coordinados (GAC). En concret, la policia els relaciona amb l'autoria de diversos atemptats explosius i incendiaris els anys 2012 i 2013 i alguns d'ells, afegeixen, van posar en greu perill la integritat física de les persones. El jutge ha decretat el secret de les actuacions.

Aquest dimecres, l'operació s'ha iniciat a primera hora del matí i un dels punts registrats és l'Ateneu Llibertari de Sants, fins on s'hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra. A més, s'estan produint set escorcolls més en altres punts de Barcelona i dos més en habitatges de Manresa.

El registre a l'Ateneu Llibertari de Sants s'ha acabat poc després de les 12 del migdia. Ben a prop d'allà, al carrer Masnou, els Mossos han fet una detenció. Com que s'han concentrat una trentena de persones en solidaritat, els antiavalots han acordonat el carrer i la seva confluència amb el carrer Watt. Els concentrats, amb crits i consignes contra la policia i les detencions de l'operació Pandora, han recorregut alguns carrers del voltant fins que la policia ha marxat amb el jove arrestat cap a comissaria.

A finals de l'any passat i dins el marc del cas Pandora ja es van detenir onze persones presumptament relacionades amb el terrorisme anarquista.

En aquella ocasió, els escorcolls es van dur a terme diversos escorcolls, entre ells a la Kasa de la Muntanya, al Districte de Gràcia, que es va allargar durant hores si que va causar manifestacions de rebuig a la intervenció policial.

Al desembre passat, el jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez va decretar presó sense fiança per a set dels 11 detinguts a Barcelona en una altra fase de l'operació dels Mossos d'Esquadra i la policia espanyola contra el terrorisme anarquista. El jutge els va atribuir delictes de constitució, promoció, direcció i pertinença a organització terrorista en relació amb delictes de tinença i dipòsit d'explosius i delictes de danys i estralls amb finalitat terrorista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona