Vallès Oriental

La natalitat baixa a nivells de fa catorze anys

Sisè descens seguit del nombre de naixements

El Vallès Oriental va registrar un nou descens en la natalitat l’any passat.

Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), els poc més de 3.800 naixements registrats queden lluny dels més de 5.100 que s’havien produït el 2008 (any de màxima natalitat des que hi ha registres –any 1975–). Des de llavors, la natalitat s’ha anat reduint progressivament, i l’any passat es va situar en registres similars als de l’any 2001, abans que l’onada migratòria de la meitat de la dècada passada incrementés notablement el nombre de naixements.

El descens experimentat, de l’1,7%, supera el que es va registrar a tot Catalunya (baixada del 0,5%). És, en canvi, força inferior al que s’havia produït un any abans, quan el nombre de naixements era un 7,9% inferior al de l’exercici anterior. Ha contribuït a aquest fre en el descens un lleuger augment de l’índex de fecunditat (és a dir, hi ha un percentatge més elevat de parts en dones en edat de tenir nens).

En el nou descens de la natalitat hi ha tingut incidència el descens de naixements de nens amb mare estrangera. Tot i que lent, es comença a percebre l’efecte d’alguns retorns de famílies als seus països d’origen, i mentre les dones immigrants van incidir clarament en el creixement de la natalitat de meitat de la dècada passada, ara baixen més els parts de dones estrangeres que els de dones de nacionalitat espanyola. Segons les dades de l’Idescat, el descens de naixements de nens amb mare estrangera va superar el 5%, mentre que amb mare espanyola va ser de l’1,1% a la comarca. El Vallès Oriental s’ha situat com una de les comarques amb més noves mares estrangeres.

Per poblacions, es van registrar creixements de natalitat en 19 de les 39 poblacions del Vallès Oriental. Un any abans només hi havia creixements en vuit poblacions. En nombres absoluts destaca l’increment que es va registrar a Granollers i en termes relatius destaca el de la Llagosta. Entre les principals poblacions vallesanes, Mollet gairebé iguala les xifres d’un any abans i hi ha un descens clar a la Roca.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES