Societat

Tossa registra l'ocupació turística més alta des del 2006

Des de Setmana Santa fins a l'octubre, els hotels han tingut una mitjana del 57,26%

El balanç fet a partir de les dades de l'Oficina de Turisme constata que ha crescut el nombre de visitants francesos i dels EUA

Tossa de Mar ha registrat aquest any la mitjana d'ocupació turística més alta dels últims deu anys, des del 2006. Segons dades de l'Oficina de Turisme, la mitjana d'ocupació de tots els establiments ha estat del 43,24%, i si només es comptabilitzen els hotels, del 57,26%.

A Tossa consideren que la temporada inclou des de Setmana Santa fins a l'octubre. Per Setmana Santa hi va haver una ocupació del 38,70%, la més alta de l'última dècada. A l'agost molts negocis van tenir més del 90% d'ocupació i la mitjana total va ser del 81%.

Tancat el balanç, la directora de l'Oficina de Turisme de Tossa, Anna Maria Colomé, destaca: “Ha augmentat el turisme estranger, per exemple el francès, i, tot i que encara és una minoria, el que prové dels Estats Units. També s'han recuperat els visitants d'Holanda i de Bèlgica, que havien baixat.” En un comunicat de l'Ajuntament, la regidora de Turisme, Maria Àngels Pujals, hi afegeix que “s'han estancat els mercats anglès, espanyol, nòrdic i alemany, i ha retrocedit el rus”.

Colomé detalla que les dades es calculen tenint en compte el nombre total de places disponibles, sense valorar el percentatge d'ocupació segons el nombre d'establiments oberts que hi ha a cada època. “Hi ha llocs que tanquen al setembre i d'altres a l'octubre”, detalla.

A Tossa l'oferta inclou 43 hotels, disset pensions i cinc càmpings. Per copsar les dades d'ocupació, l'Oficina de Turisme també ha demanat el nombre de visitants a una dotzena d'agents que posen en contacte apartaments turístics, inclosos en la categoria d'hotels, i habitatges d'ús turístic (HUT) amb potencials clients. Els responsables dels hotels faciliten dades de percentatge i del nombre de clients.

LA XIFRA

81
per cent
d'ocupació hi va haver a l'agost als establiments de Tossa, segons dades de l'Oficina de Turisme.

Cultura, natura i futura pantalla tàctil

En un comunicat de premsa de l'Ajuntament, la regidora de Turisme, Maria Àngels Pujals (Tossa Unida), assenyala que l'oficina ha fet més d'una acció de promoció, com ara realçar els vessants culturals i de natura de la destinació. Pròximament “es farà un pla de senyalització direccional integral, que inclourà la senyalització turística, monumental i dels serveis. S'instal·larà una pantalla tàctil a l'oficina”. L'oficina és a l'avinguda del Pelegrí, als baixos de l'edifici La Nau. Hi treballen quatre persones tot l'any. A l'estiu n'hi ha set.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La meitat dels diagnòstics per demència a la comarca són d’Alzheimer

GIRONA
Societat

Reus prestarà serveis funeraris a Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
Societat

Troben evidències de l’estada del primer Homo sapiens al Pallars

Senterada
Infraestructures i serveis

Invertiran 9,2 milions en la millora de les carreteres a Lleida

Lleida
societat

El govern impulsarà un nou servei d’atenció a víctimes de ciberviolència masclista

barcelona
urbanisme

Manresa inicia les obres per convertir el principal eix comercial en una illa de vianants

Manresa

Inici del pla pilot d’infraestructura verda a Palafrugell

Palafrugell
societat

Batlle defensa que Barcelona és “segura” i crida a gaudir de la Mercè

Barcelona
Societat

Cultivar cafè sota roures i alzines a Sant Vicenç de Torelló

Sant Vicenç de Torelló