Osona/Ripollès

Paralitzen les obres de l’escola de Campdevànol per contaminació

S’haurà de quantificar l’abast de la contaminació per fuel del subsòl

La Generalitat ha paralitzat les obres de la nova escola, escola Pirineu, que s’està fent a Campdevànol per poder quantificar l’abast de la contaminació per fuel del subsòl on es construeix, en un solar del carrer Ribalaigua. En aquest solar hi havia treballat l’empresa Comforsa, responsable d’aquesta contaminació. L’empresa constructora de l’escola ja va iniciar la descontaminació parcial del solar, retirant totes les terres contaminades i reposant-ne de noves. Tot i això, i veient que hi ha presència profunda de sediments contaminats, GISA, empresa de la Generalitat, ha aturat les obres per esperar a verificar l’abast de la contaminació i quantificar el valor econòmic d’aquestes accions.

L’Ajuntament de Campdevànol ja s’ha reunit amb el Departament d’Ensenyament per veure què suposa aquest entrebanc per al desenvolupament de les obres i ara és “difícilment determinable com aniran les obres de l’escola Pirineu”, segons una nota que ha fet pública el mateix Ajuntament. El termini d’execució de l’escola s’acabava el proper mes de juny i es preveia estrenar el nou edifici el curs 2016-2017. Ara aquests terminis queden a l’aire a l’espera de fer aquesta descontaminació més profunda que també s’ha posat en coneixement de l’empresa Comforsa, que depèn del Departament d’Empresa i Ocupació de la mateixa Generalitat.

Aquest edifici, que té un cost de 3,8 milions d’euros, tindrà dues plantes on s’ubicaran dues línies d’Infantil i de Primària i un annex amb un gimnàs. La regidora d’Ensenyament, Maria del Mar Casals, ha explicat que “lluitarem per tenir l’escola al més aviat possible, però sempre que sigui en plenes garanties que la contaminació no generarà en un futur perjudicis a la salut dels alumnes que la facin servir”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró