Societat

Història

Segon volum de ‘L'Abans de Girona 1960-1986'

Cap a una ciutat nova

L'editorial Efadós presenta un recull gràfic de la ciutat entre el 1960 i el 1986

Amb més de mil fotografies, el volum es pot aconseguir amb cinquanta fascicles per un preu de 2,95 euros unitat

De Girona, la morta, a la Girona nova.” Així de concloent és el títol que l'exalcalde de Girona i historiador Joaquim Nadal posa en el text de presentació del nou llibre de L'Abans de Girona per mostrar com va canviar la ciutat entre els anys 1960 i el 1986. L'editorial Efadós va fer ahir la presentació d'aquest nou volum, bàsicament fotogràfic, sobre la ciutat de Girona, que es podrà recopilar en fascicles i que acabarà tenint 824 pàgines. El director editorial, Jaume Campderrós, subratllava que el nou volum recollirà “més d'un miler de fotografies de Girona d'aquesta època” i posava en relleu que “entre el 80 i el 90% de les imatges són cedides per famílies i entitats de la ciutat”.

El nou volum es podrà anar conformant amb els 50 fascicles que el composaran i que es poden adquirir a llibreries i establiments de Girona a un preu de 2,95 euros per cada fascicle. Inicialment, l'editorial ha fet una tirada de 2.500 exemplars i qui vulgui començar la col·lecció pot recollir gratuïtament les tapes i el primer fascicle de presentació. A banda del gran desplegament fotogràfic que suposa aquest volum, també hi ha uns textos que contextualitzen les imatges amb l'època en qüestió que han estat elaborats per la periodista d'El Punt Avui Eva Vàzquez, pel capítol de cultura; Nuxu Perpinyà, per festes i tradicions; la gestió municipal, per Alfons Petit; la visió de l'ensenyament, a càrrec de Salomó Marquès; el servei a les persones, per Josep Maymí; i el món econòmic, a través de la visió d'Oriol Puig, mentre que de l'urbanisme i la transformació de la ciutat se n'ha ocupat l'arquitecta Rosa Maria Cànovas.

La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Marta Madrenas, va valorar aquest treball “perquè és un testimoni del que ha estat la ciutat; per als més grans, per rememorar com era Girona, i per als més joves, per descobrir-ne el passat”. El coordinador del volum, Carles Ribas, va subratllar que l'editorial cedirà amb posterioritat totes les imatges que ara reculli al CRDI del consistori perquè s'incorporin a l'extensa base documental de fotografies. De fet, va dir que “és un producte viu i si algú té imatges pot posar-se en contacte amb l'editorial” a través del correu [email protected].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres