Societat

La falta de suport empeny Colau a retirar el pressupost

El govern de BComú només obté el suport insuficient de la CUP per iniciar-ne la tramitació i opta per ajornar el debat

L'escenari de bloqueig l'aboca a una pròrroga dels comptes actuals

La situació de minoria en què es troba el govern municipal de Barcelona –11 regidors de 41– comença a costar-li ensurts que van més enllà de derrotes o càstigs innocus en els plens. Després que en la darrera sessió ordinària ja hagués de retirar de l'ordre del dia les ordenances fiscals per manca de suport –situació, però, que ha pogut reconduir aquesta setmana–, l'executiu d'Ada Colau es va veure forçat ahir
a la tarda a ajornar l'aprovació inicial del seu projecte de pressupostos. Tot un correctiu polític.

Després de dos dies frenètics de negociacions a diverses bandes –fins al darrer minut va haver-hi intercanvis de propostes via WhatsApp–, a l'inici de la comissió d'Economia i Hisenda en què s'havia d'aprovar iniciar la tramitació dels comptes, Barcelona en Comú només tenia garantit el sí de la CUP. No en feia prou, ja que dos dels seus altres aliats potencials, ERC i el PSC, es decantaven per l'abstenció i, fins i tot, no descartaven pronunciar-se en contra. Davant la possibilitat de perdre una votació que automàticament hagués fet caure l'expedient, el govern va optar per retirar el dictamen de la sessió.

A la seva sortida, el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, atribuïa aquesta situació a la proximitat de les eleccions estatals, que, al seu parer, distorsionen qualsevol intent de negociació. L'oposició, per contra, assegura que les converses han començat massa tard per poder corregir una estructura de pressupostos que tampoc no generava entusiasme. Estant així les coses, i com va admetre Pisarello, fins passats els comicis, res
de res. Un tauler de joc que condueix, inevitablement, a una pròrroga dels comptes vigents.

LA FRASE

Estem en un moment electoral i no és fàcil arribar a acords. Cal paciència
Gerardo Pisarello
primer tinent d'alcaldia de treball, economia i planificació

Mejías ho revela a Twitter i fa enfadar CiU i el PP

“El govern d'Ada Colau retira el pressupost per falta de suport. De derrota en derrota.” La presidenta de la comissió d'Economia i Hisenda, Carina Mejías (C's), va fer l'anunci amb aquesta piulada –abans de dir-ho en la comissió– i va enutjar CiU i el PP, que ho van considerar una“falta de respecte”. Els edils Sònia Recasens i Javier Mulleras van exigir saber el motiu de la retirada i com s'havia comunicat, i hi van insistir tant que el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, va acabar recorrent a la ironia: “Hem fet senyals de fum.” “S'ha retirat per raons d'oportunitat política i no hi ha res més”, va reblar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia