Societat

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa i l'actor Toni Albà, premis Sardalleida i Rotllana

Els guardons s''han lliurat durant la Nit de la Sardana celebrada a les Borges Blanques

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa i l'actor Toni Albà han rebut els premis Sardalleida i Rotllana respectivament. Aquest són uns guardons que atorga la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i distingeixen les persones o entitats que destaquen per la seva tasca de promoció de la sardana. El lliurament s'ha fet aquest dissabte a la nit durant la celebració de la 21ena Nit de la Sardana a les Borges Blanques.

L'organització va atorgar a l'Agrupació Sardanista de Mollerussa el Premi Sardalleida 2015 “perquè des que va ser fundada el 1946 no ha parat de treballar per a la cultura del nostre país, la catalanitat i sobretot per a la sardana”. També se li reconeix que “ha impulsat colles sardanistes, ha organitzat concursos, aplecs, ballades, cursos d'ensenyament, programes de radio i un llarg ètcetera” i perquè “sempre que han pogut ha acceptat els reptes sardanístics, com ara la final de punts lliures de fa dos anys o la Nit de la Sardana de l'any passat”. A més Mollerussa està a punt convertir-se en Capital de la sardana el 2016.

Pel que fa a l'actor Toni Albà, ha rebut el Premi Rotllana 2015 “perquè sempre ha declarat que li agrada la sardana” i enguany ha apadrinat una colla sardanista de les terres de Ponent, la colla Estelats d'Agramunt.

Durant la Nit de la Sardana es va presentar l'espectacle per a tots els públics Gira i Gira amb Polcasol3, Grup Sardanista Montserrat i Bellpuig Cobla, que consisteix en una barreja de sardana, música tradicional i cançons arranjades per a cobla amb balls propis. També es va dur a terme la cloenda del 41è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses