Societat

Canet ja ho té tot a punt per a la primera Festa de Trons

Visites guiades al castell de Santa Florentina, conferències i un concurs de disfresses de la sèrie centraran la jornada de dissabte

Hi ha confirmada la presència de quinze blocaires especialitzats

L'hivern de Joc de trons ja ha arribat a Canet i ho ha fet en forma de jornada monogràfica dedicada tant als llibres de l'escriptor i guionista nord-americà George R.R. Martin com a la sèrie objecte de culte de milions d'espectadors. Finalment dissabte es materialitzarà un dels projectes més ambiciosos de l'Ajuntament per aprofitar al màxim el pas de l'equip de rodatge del film televisiu l'estiu passat per rodar diferents escenes de la sisena temporada al castell de Santa Florentina. El programa definitiu de la celebració, batejada com a Festa de Trons, inclou les gairebé obligades visites al castell. “Molta gent hi vol anar no tan sols per escoltar la història de la casa, sinó per passejar pels mateixos llocs on es va rodar la sèrie i escoltar les anècdotes que hi van passar”, defensa la regidora de Promoció Econòmica, Coia Tenas (ERC). En aquest sentit, s'han programat tres visites obertes al públic en general –amb hora prèvia– i una altra reservada a un grup de blocaires especialitzats en Joc de trons “perquè se'n facin el màxim ressò”. El nucli central on es desenvoluparà la Festa de Trons serà a la riera de Sant Domènec, on també hi haurà una còpia del tron del conegut tron d'espases perquè els fans s'hi puguin fotografiar. Hi haurà també un taller de modelatge de figures de la sèrie per a infants i adults i un espectacle d'acció amb un enfrontament entre membres de dues de les famílies més poderoses: els Dothrakis i els Lannisters. “Un dels punts forts del dia és el concurs de cosplay, o caracterització dels personatges, en el qual, de moment, ja hi ha una desena de persones apuntades”, diu Tenas, que recorda que en el jurat qualificador hi haurà persones especialitzades en el món de Joc de trons. La implicació dels establiments locals de Canet amb la jornada inclourà els restaurants que serviran plats i menús inspirats en els Set Regnes.

El cartell d'activitats també inclou espais destinats a reflexionar i a aprofundir sobre la narració, que transcorre en l'edat mitjana, i hi haurà dues conferències. La primera, a càrrec del crític televisiu Toni de la Torre, porta per títol Les claus de l'èxit de Joc de trons, i la segona, Facin joc, senyores! Les dones també juguen a Joc de trons, que presentarà l'escriptora osonenca Mercè Masnou, se centrarà en l'important paper femení que hi ha al darrere de les històries de George R.R. Martin.

LA FRASE

Molta gent vol anar al castell de Santa Florentina per veure els espais on es va gravar la sèrie
Coia Tenas (ERC)
REGIDORA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DE CANET


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES